Gazete Vatan Logo

Davullu sokak düğününe izin

Gürültü Yönetmeliği değişti. Mahalle araları ile meskenlerde yapılan davullu zurnalı düğünlerle asker uğurlamaları, gürültü yasağından çıkarıldı.

Davullu sokak düğününe izin

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gürültü yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Dün Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e göre mahalle aralarında ve meskenlerde yapılan düğün, asker uğurlamaları ve benzeri kutlamalar ‘gürültü yasağı’ kapsamından çıkarıldı. Havaalanlarında gürültü sertifikası olmayan uçakların iniş ve kalkışında alınan ‘tazminat’ da sona erdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı bir açıklamada, “Özellikle mahalle aralarında yapılan düğünler ile asker uğurlamalarının merkezden denetimi yerine Kabahatler Kanunu kapsamında mahallinde ve kısa sürede gereğinin zabıta veya polis tarafından yapılmasına olanak sağlanmıştır” denildi.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ise yönetmelik değişikliğine ‘gürültü kirliliği artarak devam edecek’ sözleriyle tepki gösterdi.

Havai fişek bayram ve festivallerde serbest

ÇEVRE Bakanlığı açıklamasında; konut, okul ve hastane gibi çok hassas yerlerde eğlence maksadıyla patlayıcı, maytap, havai fişek ve benzeri şeyleri kullanmanın tamamen yasaklandığı belirtilirken, “Ancak, halkın birlikte kutladığı ve birlik olduğu dini ve milli bayramlar, yerel milli günler ve il genelinde yapılan festival gibi büyük kutlamalar kapsam dışı bırakıldı” denildi.

Haberin Devamı