Gazete Vatan Logo

Bursa'da tekstil fabrikasında yangın! Çok sayıda itfaiye ekibi olay yerinde...

Bursa'da Nilüfer Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikada yangın çıktı. Kimyasal ürünlerin olduğu fabrikada, patlamalar meydana geldi.  Gece saatlerinde başlayan yangın sabahın ilk ışıklarında kontrol altına alındı. Yangın sonucu fabrika tamamen kullanılamaz hale geldi.

Bursa'da tekstil fabrikasında yangın! Çok sayıda itfaiye ekibi olay yerinde...

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve içerisinde kimyasal ürünlerin de bulunduğu fabrikada, iddiaya göre kazan bölümünün temizliğinin yapılmasının ardından bu bölümde yangın çıktı.

Alevler kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, AFAD ve polis ekibi sevk edildi. Patlamaların meydana geldiği fabrikanın çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı.

TEKSTİL KİMYASALLARI ÜRETEN FABRİKADA YANGIN
Bursada Nilüfer Organize Sanayi Bölgesinde yangın çıkan fabrikanın, tekstil kimyasaları ürettiği öğrenildi.

Fabrikadaki kimyasallar nedeniyle hızla büyüyen yangın, fabrikanın tamamını sardı. Yangına müdahale için çevre illerden de itfaiye ekipleri sevk edildi. 

DRONE İLE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Bursada, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikada yangın çıktı. Kimyasal ürünlerin olduğu fabrikada, patlamalar meydana geldi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesini sürdürdüğü yangın, çevredeki fabrikalara sıçramadan kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Fabrikadaki kimyasal maddeler, forkliftlerle tahliye edildi. Öte yandan yanan fabrika, drone ile havadan görüntülendi.

Haberin Devamı





YANGIN 5 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI

Bursa'da tekstil yardımcı kimyasalları fabrikasında gece saatlerinde başlayan yangın sabahın ilk ışıklarında kontrol altına alındı. Yangın sonucu fabrika tamamen kullanılamaz hale geldi.



Yangın, gece saat 03.00 sularında merkez Nilüfer ilçesi Nilüfer Organize Sanayi bölgesinde bulunan tekstil yardımcı kimyasallarının bulunduğu depoda henüz belirlenemeyen bir sebeple patlama meydana geldi.

Patlama sonucu alevler kısa sürede bütün fabrikayı sardı. Patlama sırasında içeride bulunan 15 kişi kısa sürede kendini dışarı atarak kurtulmayı başarırken, çalışanların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.



Yangına 60 araç ve 150 personele müdahale eden Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını beş saat sonra kontrol altına almayı başardı.

Bölgede AFAD ekipleri fabrikadan çıkan keskin kokular ve yola savrulan kimyasallar için tedbir alırken, sağlık ekipleri dumandan ve kokudan etkilenenlere müdahalede bulundu.

Haberin Devamı

Beş saat sonra kontrol altına altına alınan yangında fabrika kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri yangınla ilgili tahkikat başlattı.