Gazete Vatan Logo

Bursa'da tek motorlu uçak evlerin arasına düştü! 2 pilot hayatını kaybetti

Alınan son dakika haberine göre Bursa'da merkez Osmangazi ilçesinde, Yunuseli havaalanına yakın bir bölgede tek motorlu uçağın evlerin arasına düştüğü bildirildi. Çok sayıda ekip sevk edildi. Bursa'da tek motorlu çağın düşmesi sonucu pilot Furkan Otkum ve eğitim alan Murat Avşa hayatını kaybetti. Düşen uçağın çevresinde bulunan araçlar ve bazı evler hasar gördü.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Yunuseli Havalimanı yakınlarında saat 15.05 sıralarında Ultralight tipi uçak kalkıştan hemen sonra düştü. Uçağın düştüğü noktada yangın çıktı. Kısa sürede yangını kontrol altına alan itfaiye ekipleri, soğutma çalışmasına başladı.

UÇAĞIN DÜŞME ANI ANBEAN KAMERADA!

Eğitim uçağı, Yunuseli Havalimanı yakınlarında Osmangazi ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak'ta evlerin arasına düşerek yanmaya başladı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Pilot Furkan Otkum ve eğitim alan Murat Avşa hayatını kaybetti. Yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları başladı.

TC-UTT T2002JF model 2002 eğitim uçağı

VALİDEN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Yakup Canbolat, tek motorlu eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilotun hayatını kaybettiğini açıkladı. Canbolat, ilk belirlemelere göre yaralı olmadığını söyledi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Yunuseli Havaalanı'ndan eğitim amaçlı kalkan TC-UTT T2002JF model 2002 eğitim uçağının muhtemelen teknik bir sebeple düştüğünü söyledi. Canbolat, "Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk belirlemelere göre yaralı yok" dedi.

Haberin Devamı

Furkan Otkum

UÇAK EĞİTİM SIRASINDA DÜŞMÜŞ

Bursa'da tek motorlu uçağın sokak arasına düşmesi sonucu pilot Furkan Otkum ve eğitim alan Murat Avşa hayatını kaybetti. Otkum’un özel bir havacılık şirketinde pilot olarak çalıştığı ve eğitim programları kapsamında pilot olmak isteyenlere eğitim verdiği öğrenildi. 

Salihlili pilot Furkan Otkum’un, Sevim-Sinan Otkum çiftinin 2 çocuğundan biri olduğu öğrenildi. AK Parti Salihli İlçe Yönetimi’nde yer alan anne Sevgi Otkum’un Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) emeklisi, baba Sinan Otkum’un ise katip emeklisi olduğu belirtildi.

Ayrıca Otkum’un farklı zamanlarda kullandığı uçak kullanma görsellerini de sosyal medyada paylaştığı görüldü. Murat Avşa'nın ise uçuş eğitimi aldığı öğrenildi.

'ÇOK ŞÜKÜR OĞLUMU KURTARABİLDİM'

Bursa'da tek motorlu uçağın düşerken çarptığı evde bulunan Aslı Sarı, o anları anlattı. Ağlayarak yaşadıklarını dile getiren Aslı Sarı, “Olay sırasında evdeydim. Oğlum ve arkadaşım vardı evde. Bir ses duyduk. Biri ‘Uçak’ dedi anlamadım. Arkadaşım ‘Uçak düştü’ dedi ve kaçtı çünkü bebeği vardı. Ateşleri görünce ben evden çıkamadım. Balkondan atlamaya çalıştım, atlayamadım. Merdivenlerden nasıl indiğimi bilmiyorum. Çocuğumu kucağıma aldım ve yuvarlana yuvarlana kaçtım oradan. Tekrar patlayacak sandım. Her yer gaz kokuyordu. Çok kötü oldu ama çok şükür kurtulduk. Evimiz 2 katlı, ben 2'nci kattaydım. Üst kata çarptı. Çok korktuk. Çok şükür oğlumu kurtarabildim. Çok kötüydü. Sadece düşme nedeniyle vücudumda yaralar var. Çocuğum çok kötü etkilendi. Sessizce oturuyor öyle” diye konuştu.

Haberin Devamı



Uçağın çarptığı evin sahibi Necmiye Sarı, “Ben komşuya gitmiştim, gelinim evdeydi. Orda ‘güm güm’ diye patladı. Kapımızın önüne uçak düşmüş. 3-4 defa patladı. Çıktım baktım, bizim evin önünde alevler. Arabalar yandı” dedi. 

PİLOT VE YARDIMCISI HAYATINI KAYBETTİ

Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gümüşsoy, "Pilot ve yardımcısı hayatını kaybetti, mahallede can kaybı yok" dedi.

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Geçmiş olsun. İçinde 2 kişinin olduğu 'ultralight' tipi bir uçak. Mahallede yaralanan veya hayatını kaybeden yok. Patlamayla beraber araçlar yanmaya başlamış. Bunlar da park halindeki araçlarmış. Kısa bir zaman içerisinde detaylar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Bursa'da tek motorlu uçak düştü: 2 pilot hayatını kaybetti Bursa Valisi Yakup Canbolat, tek motorlu eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilotun hayatını kaybettiğini açıkladı. Canbolat, ilk belirlemelere göre yaralı olmadığını söyledi.