Gazete Vatan Logo

Bu ilçede 4 kişiden 1'i boşanıyor!

Finike İlçe Müftülüğü, ilçede boşanma oranlarının artması nedeniyle başlattığı çalışma kapsamında boşanma nedenleri ve sorunların çözümüne ilişkin rapor hazırladı.

Finike Müftülüğü tarafından yürütülen ’Huzurlu Aile Mutlu Yuva’ projesiyle, ilçedeki boşanma oranlarının azaltılması hedefleniyor. İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu, 2012 TÜİK verilerine göre; Antalya’nın boşanma oranı bakımından üçüncü sırada yer aldığını kaydetti. Finike’de 2012 yılında 346 kişinin evlendiğini, 93 kişinin de boşandığını belirten İmamoğlu, "İlçede evlenen her 4 kişiden birinin boşandığı görülüyor. Antalya genelinde 2012 yılında 1332 çift boşanmış" dedi.

EVLİLİK ÖNCESİ KURS

İstatistiklere bakıldığında boşanma oranının giderek arttığını vurgulayan İmamoğlu, kendi görev bölgelerindeki boşanmaları önlemeye yönelik ’Huzurlu Aile Mutlu Yuva’ projesini hazırlandıklarını söyledi. Çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapacaklarını dile getiren İmamoğlu, bu kapsamda, ’Evlilik öncesi kurslar’ açmak istediklerini anlattı. Aile içi sorun yaşayan çiftleri tespit ederek, ev ziyaretleri gerçekleştireceklerini ifade eden İmamoğlu, "Yapılan görüşmelerde aile ve aile birliğinin önemini anlatmak ve sorunların giderilmesine yönelik katkı sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

’AİLE ODASI’

Kaymakamlık binasında ’Aile Odası’ tahsis edilmesi ve İlçe Müftülüğü tarafından 2 personelin görevlendirilmesi için talepte bulunacaklarını vurgulayan İmamoğlu, "Asliye Hukuk Mahkemesi hakimleri ile görüşülerek boşanmak üzere olan eşlerin bu odaya yönlendirilmesi sağlanacak. Eşlerle yüz yüze görüşülerek, problemler tespit edilecek ve boşanmama konusunda süre talep edilecek. Bu süre içerisinde tespiti yapılan problemlerin giderilmesi sağlanmaya çalışılacak" dedi.

İNTERNET AİLE HAYATINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Çiftlerin birbirleri için yaratıldıkları fikrinin çok eskilerde kaldığını kaydeden İmamoğlu, gelişen teknoloji ve modernleşen yaşamla iletişim tekniklerinin de değişmeye başladığını söyledi. Önceleri evden işe, işten eve giden erkek ya da kadının şimdilerde sadece iş ve ev arasında değil, aynı zamanda hem dışarıda başka insanlarla tanışma fırsatı yakaladığını hem de internette fazla zaman harcadığına dikkati çeken İmamoğlu, aldatmalarında ayrılıkları beraberinde getirdiğini vurguladı.

İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE BİRLİKTE OLMAK ESKİLERDE KALDI

"Çiftler, sorunları beraber aşmak yerine ayrılmayı tercih ediyor" diyen İmamoğlu, "Her şeyin kolaylaştığı günümüzde kimse başkasının sorunlarıyla mücadele etmek istemiyor. Sorunlar için birlikte çaba sarfedilse evlilikler ömür boyu sürebilecek güce ulaşabilir. Türkiye’de evlilik, değerini ve önemini halen korumakla birlikte sürdürülebilmesine ilişkin değer yargıları, anlayış ve algılamalarda birçok farklılaşma olmuştur" dedi.

Çiftlerin boşanma nedenlerine de değinen İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu, "Kişilik ile mizaç uyumsuzlukları, kültürel ve değer yargılarının farklılıkları, ailelerin aşırı müdahalesi, taraflardan birinin ya da her ikisinin ailelerine bağımlı ve zayıf kişilikte olmaları, ekonomik sorunlar, aldatmalar, çocuk olmaması, cinsel sorunlar, ciddi ekonomik ve sınıfsal farklılıklar, erken yaş evlilikleri, ayrılıkların yaşanmasına neden olan faktörler olarak sıralayabiliriz" diye konuştu.

Haberin Devamı