Gazete Vatan Logo

Azrail fazla mesai yaptı!

Gaz pedalında dün sanki Azrail’in ayağı vardı. Sürücü ve yol hatalarından kaynaklanan kazalarda 22 kişi öldü

Direksiyonu ölüme kırdı: 7 ölü

Edirne’nin Havsa ilçesinde, sürücüsü hatalı sollama yapan minibüs, karşı şeritten gelen minibüse çarptı. Kazada, her iki araçta bulunanlardan 7’si yaşamını yitirdi. Can pazarının yaşandığı kazada 7 kişi de yaralandı.

Havsa’da korkunç kaza, önceki gün saat 21.45 sıralarında D-100 karayolu Havsa çıkışında meydana geldi. Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nden Edirne’ye yolcu getiren özel bir şirkete ait Cemal Ağdemir, yönetimindeki yolcu minibüsle Havsa İlçesi’nde çıkışında hatalı sollama yapınca, karşı yönden gelen Mehmet Doğan’ın kullandığı kapalı kasa minibüse çarptı. Kazayla iki araç da hurdaya dönerken, tak bir can pazarı yaşandı. Diğer sürücülerin ihbarıyla çok sayıda ambulans, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri kaza yerine geldi.

Kazada, sürücüler Cemil Ağdemir, Mehmet Doğan ile Hasan Konuş, Ercan Derin, İsa Yumuşak, Hasan Öztürk olay yerinde, Mihriban Dilek ise kaldırıldığı Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamlarını yitirdi. Kazada yaralanan İdris Nevşehir, Gökhan Yılmaz, Özer Akbulut, Alican Çiçek, Nurullah Doğan, Bora Edis ve Fatma Yaman ise tedavi altına alındı.

Tek şerite düşen yolda otobüs otomobile çarptı: 5 ölü

Çankırı’nın Çerkeş ilçesi yakınlarında duble yol çalışması nedeniyle trafiğin tek yönden verildiği bölgede meydana gelen kazada yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı, 5 kişi öldü, 53 kişi de yaralandı. Kaza, sabaha karşı Çerkeş İlçesi önünden geçen E 80 karayolunda duble yol çalışması nedeniyle trafiğin tek şeritten sağlandığı bölgede meydana geldi. Tokat’tan İstanbul’a giden Müslüm Dayat yönetimindeki yolcu otobüsü, karşı yönden gelen sürücüsü henüz belirlenemeyen otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada, otobüste bulunan 49 yaşındaki Satı Akay ile hurdaya dönen otomobilde bulunan İbrahim Sarıtaş, Songül Sarıtaş, Engin Boztepe ve Ayşe Boztepe kaza yerinde öldü. Otobüsteki yolculardan 53 kişi yaralandı. Yaralılardan 11’i Çankırı, 11’i Kurşunlu ve 17’si Çerkeş Devlet Hastanelerine kaldırılırken, 14 yolcu da ayakta tedavi edildi. Yolcular, duble yol çalışması nedeniyle trafik tek yol üzerinden verildiği sırada bir anda otomobil ile karşı karşıya geldiklerini belirterek, “Otobüs şoförü frene basmaya fırsat bulamadı, kafa kafaya çarpıştık” diye konuştu.

800 metrelik uçuruma uçtu: 5 ölü

Antalya’da Kadıyakası Yaylası’nda bulunan bir akrabalarının mevlidine katılan aile, dün akşam Çıplaklı Beldesi’ndeki evlerine dönmek üzere yola çıktı. Zafer Arıkan’ın kullandığı 07 HAD 89 plakalı otomobil, Siflik Mevkii’nde 800 metrelik uçuruma yuvarlandı. Uçurumun dibinde bir ağaca çarparak duran otomobilde bulunan bulunan Zafer Arıkan, eşi Arzu, oğlu 5 yaşındaki Arda, kayınvalidesi Ümmühani Salakoğlu ve kardeşi Duran Yılmaz hayatını kaybetti.

Şarampole yuvarlandı: 2 ölü

KAHRAMANMARAŞ Afşin’den Darende istikametine giden Bülent Sönmez yönetimindeki otomobil, Yeniköy mevkiinde kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada, araçta bulunan Esma Söyler (12), ile Emrullah Söyler (13) olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan Nimet Çil, Hilal Türkmen, Fatma Gül Sönmez, İlkay Sönmez, Hatice Kübra Sönmez ve Bülent Sönmez hastanelere kaldırıldı.

Park eden TIR’a çarptı: 1 ölü

Ordu’nun Ünye İlçesi Yüceler Köyü mevkiinde dün akşam seyreden 40 yaşındaki Ramazan Uzun yönetimindeki otomobil, iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle kontrolden çıkarak, yol kenarında park halinde duran TIR’a arkadan çarptı. Kazada otomobilde sıkışan sürücü yaşamını yitirirken, Fatma Uzun (20) ve Hüseyin Alper (58) yaralandı.

Yayayı ezdi, kaçtı

Adana’da dün saat 01.00 sıralarında Hacı Sabancı Bulvarı’nda meydana gelen kazada evine gittiği ve işsiz olduğu belirtilen 24 yaşındaki Veli Düzgün’e sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir araç çarptı. Düzgün, çarpmanın etkisiyle kaza yerinde öldü. Araç sürücüsü ise, kaçtı.

Konya faciasında Saliha karnında bebeğiyle öldü

Konya’da yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı yola giren ve içinde kına gecesine gidenlerin bulunduğu minibüsün, kanal için kazılan yaklaşık 5 metrelik çukura uçup alev topuna dönmesi sonucu 11 kişinin yaralandığı kazada ölen 5 kişi dün toprağa verildi. Kaza, önceki gece 20.30 sıralarında Konya-Seydişehir Karayolu’nun 70’inci kilometresinde meydana geldi. Düğünden dönen ve Kozlu Köyü eski muhtarı 72 yaşındaki Mehmet Karaca yönetimindeki minibüs, diğer minibüslerin aksine yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı yoldan gitmeyi tercih etti. Minibüs, kanal için kazılan 5 metrelik çukura uçtu. Alev topuna dönen minibüsteki Mehmet Karaca, Hasan Uğurlu, Fevzi Güzel ve Müşerref Kaya kaza yerinde yanarak öldü. Selçuklu Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınan hamile Saliha Kaya’nın yapılan ilk kontrolünde karnındaki bebeğin öldüğü saptandı. Ardından vücudunda ağır yanıklar oluşan Kaya, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Alt geçide uçtu burnu bile kanamadı

Malatya Devlet Hastanesi’ne kısa süre önce atanan doktor Behiye Deniz Kosovalı, otomobiliyle 10 metreden alt geçide uçtu. Kadın doktor, kazadan mucize eseri burnu bile kanamadan kurtuldu. Kaza dün gece Merkez Sanayi altgeçidinde meydana geldi. Kente yeni atanan ve Devlet hastanesi Beydağı Kampüsü’nde görevli Doktor Behiye Deniz Kosovalı alt geçidin tahliye yolunda ilerlerken, kontrolden çıkan araç önündeki trafik polisi aracına çarparak 10 metreden alt geçide düştü. Ters dönen araçta bulunan Dr. Kosovalı, çevredeki araç sürücüleri tarafından çıkartıldı.

Haberin Devamı