Gazete Vatan Logo

Asgari ücretle nasıl ev sahibi olunur?

Asgari ücretle nasıl ev sahibi olurum? Sorusu dar gelirli vatandaşların sorduğu soruların başında gelmektedir. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, asgari ücretlinin sorusuna cevap verdi ve 2020 yılında en az 100 bin kişinin ev sahibi yapılacağını duyurdu. Peki, asgari ücretle nasıl ev sahibi olunur?

Asgari ücretle nasıl ev sahibi olunur?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Samsun'da İş Dünyası ile Buluşma programına katılarak bir konuşma yaptı. Bakan Albayrak konuşmasında dar gelirli vatandaşlar özelinde bir müjde verdi. Her yıl en az 100 bin vatandaşı ev sahibi yapacak bu modelin detaylarını bu ay bitmeden Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özel bir programla anlatacağız." dedi. Peki, asgari ücretli ve dar gelirli nasıl ev sahibi olacak?

ASGARİ ÜCRETLİ NASIL EV SAHİBİ OLACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamalarında asgari ücret ile çalışan vatandaşları konut sahibi yapacak modelin finansman altyapısını tamamladıklarını vurguladı. Bakan Albayrak açıklamalarında bu model ile her yıl en az 100 bin vatandaşın ev sahibi olacağını belirterek modelin detaylarını bu ay bitmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında özel bir programla anlatacaklarını ifade etti.

ASGARİ ÜCRETLİ NE KADAR KREDİ ÇEKEBİLİR?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dar gelirlinin 20 yıl vadeyle konut kredisi çekebileceğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamaları şöyle oldu: "Dar gelirli vatandaşlar özelinde müjde vermek istiyorum. Asgari ücretli dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak modelin finansman altyapısını tamamladık. 20 yıl vadeyle, kiradan daha ucuz maliyetle bu gelir grubundaki vatandaşları ev sahibi yapacak finansal altyapıyı tamamladık. Her yıl en az 100 bin vatandaşı ev sahibi yapacak bu modelin detaylarını bu ay bitmeden Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özel bir programla anlatacağız."

Haberin Devamı

Bakan Albayrak, söz konusu modelin diğer sektörlere önemli katkıları olacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sosyal adalet noktasında, sektörler, yan sektörler, iktisadi faaliyetlerin güçlendirilmesi noktasında bu önemli adımı inşallah başlatıyoruz. Bunlar tabii başlangıç, inşallah çok daha güçlü adımlarla çok daha güzel müjdeleri önümüzdeki dönemde anons edeceğiz. Doğrudan sanayicimizi, esnafımızı desteklemek amacıyla kamu bankalarımız başta olmak üzere, farklı diğer bankalarımızın da desteğiyle devreye aldığımız kredileri, hepsini inşallah önümüzdeki süreçte daha da güçlendirerek devam ettireceğiz."

Haberin Devamı

FAİZ ORANLARI NE OLACAK?

Bakan Albayrak, konut kredisi faiz oranlarını tarihin en düşük faiz oranı olarak duyurdu.

Bankaların verdiği en düşük konut kredisi, 0.90-0.95 seyrinde ilerliyor. Anlaşmalı firmalar üzerinden alınan konutlarda bu oran 0.75-0.79’lara iniyor. Albayrak’ın verdiği müjdeyle, asgari ücretliye konut kredisi faiz oranlarının bu oranlardan daha düşük olacağı tahmin ediliyor.