Gazete Vatan Logo

Aksaray'da kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Aksaray'da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Aksaray'da kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Kaza, Aksara Konya Karayolu 7inci kilometresi Ticaret Borsası Kavşağında meydana geldi. Kemal Arıbaş (79) yönetimindeki 06 VOH 52 plakalı otomobil Ticaret Borsası önünden karayoluna çıkmak isterken, Aksaraydan Konya yönüne giden Müjde Kavaklı (25) yönetimindeki 58 BR 717 plakalı otomobille çarpıştı. Ticaret Borsasının güvenlik kameralarına yansıyan kazada 2 otomobil de hurdaya dönerken, araçlarda bulunan 6 kişi yola savruldu.

Kaza sonrası araçlardaki sürücü Kemal Arıbaş, Hatice Altıntaş (83), Belkizar Arıbaş (62) diğer aracın sürücüsü Müjde Kavaklı (25), Durna Kavaklı (54) ve Mahmut Kavaklı (56) yaralandı. Can pazarının yaşandığı olay yerinde sağlıkçı olduğunu belirten ve hafif yaralanan Müjde Kavaklı yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde kendisi yaptı. Yaralı kadına suni teneffüs yapan Kavaklı, kendisini uzaklaştırmak isteyen vatandaşlara sağlıkçı olduğunu söyledi. Bu sırada yoldan geçen başka bir sağlıkçı kadının, ağır yaralı Kemal Arıbaşa olay yerinde kalp masajı yaptığı sırada, bir başka kişinin yaralının ayağından tutarak kaldırması ve sallamasına diğer vatandaşlar tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Bir süre sonra gelen 112 ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaparken, polis de başka bir kazanın yaşanmaması için karayolunda güvenlik önlemi aldı. Yaralılar ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Özel Aksaray Hastanesine kaldırılırken, durumu ağır olan Kemal Arıbaş ve Hatice Altıntaş tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Diğer yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtilirken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.