Gazete Vatan Logo

6 kadın ile 1 erkeğin yaptıkları şaşkına çevirdi! 'Tırt, puşt, fakir'

İzmir'de, telefonda kendilerini 'avukat' olarak tanıtan ve teslim alınmayan kargo nedeniyle icra dosyası ile sigorta borçları olduğu yalanını söyleyerek dolandırıcılık yapan çeteye operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 7 şüpheli tutuklanırken, piyasa değeri toplam 1,7 milyon TL olan 2 otomobile de el koyuldu. Kadın çete üyelerinin para koparamadıkları kişiler ile ilgili defterlerine 'Fakir, gerizekalı. Tırt. Kapattı puşt. Sadece teşekkür etti' gibi notlar düştükleri ortaya çıktı.

6 kadın ile 1 erkeğin yaptıkları şaşkına çevirdi! 'Tırt, puşt, fakir'

Çete üyelerinin telefonla aradıkları kişilere, "Hukuk bürosundan arıyorum. Avukatım. Kargonuz gelmiş kargonuzu almamışsınız. Bununla ilgili icra dosyanız var. Ödeme yapmamışsınız haciz gelecek " ve "Yasa dışı bahis sitesine girmişsiniz. Ceza ödeyeceksiniz" şeklindeki yalanlarla kandırdıkları belirlendi. Ayrıca şüphelilerin 'sigorta borcunuz var. Daha önceden kalma sigorta borcunuz var' şeklindeki konuşarak kurbanlarını ağlarına düşürdükleri tespit edildi. Bu şekilde korkuttukları vatandaşlardan para talep eden çete üyelerinin kimlikleri belirlendi.

6 KADIN, 1 ERKEKTEN OLUŞAN ÇETE

6'sı kadın, 1'i erkek olan toplam 7 çete üyesine yönelik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından operasyon düzenledi. Çağrı merkezi olarak kullanılan işyerine baskın düzenleyen ekipler adreste arama yaptı. Arama sonucu pek çok dijital materyaller bulundu. Materyaller içinde ülke genelinde mağdur olan vatandaşlara ait bilgiler ele geçirildi.

Örgüt üyelerinin suçtan elde ettiği gelirleri başka bir kişiye devir ettikleri de anlaşıldı. Bunun üzerine 2 şüpheli daha yakalandı. 2 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 çete üyesi ise adliyeye sevk edildi. 7 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

"FAKİR, GERİZEKALI, TIRT"

Suç gelirleriyle Mücadele Büro Amirliği ekipleri çete üyelerinin lüks araçlarına da el koydu. Kadın çete üyelerinin para koparamadıkları kişiler ile ilgili defterlerine 'Fakir, gerizekalı. Tırt. Kapattı puşt. Sadece teşekkür etti' gibi notlar düştükleri ortaya çıktı.

Çete üyelerinin Türkiye genelinde binlerce vatandaşı benzer yöntemlerle dolandırdıkları anlaşılırken, bugüne kadar 21 kişinin mağdur olarak ifadesinin alındığı öğrenildi.