Gazete Vatan Logo

50 usulsüz araç satmış

Mehmet Çelik’in usülsüzlük yaptığı öne sürüldü

İthal ettiği otomobillerin fiyatını düşük gösterip vergi kaçırmakla suçlanan Mehmet Çelik’in yaklaşık 50 otomobilin ithalatında usülsüzlük yaparak vergi kaybına neden olduğu öne sürüldü.

Aralarında Hummer ciplerin de bulunduğu lüks otomobillerin fiyatlarını gümrükte düşük göstererek ithalat yaparak vergi kaçıran bazı otomotiv şirketlerine yönelik operasyon kapsamında önceki gün Çiftkurtlar Otomotiv’in sahibi Mehmet Çelik ve 6 çalışanı gözaltına alınmıştı. Sanatçı Sibel Turnagöl’le Temmuz ayında evlenen Çelik ve çalışanları, sorgulanmak üzere akşam saatlerinde Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Mehmet Çelik, gece yarısı emniyetten serbest bırakıldı. Savcılik talimatı ile serbest bırakılan Mehmet Çelik’in pazartesi günü polis eşliğinde adliyeye gidip ifade vermesi bekleniyor.

Sahte evrak

Mali polisin yaptığı incelemelerde Çelik’in şirketinin 2006-2011 yılları arasında yaklaşık 50 lüks aracı Amerika’dan ithal ettiği belirlendi. Yapılan incelemelerde bu araçların sahte evraklarla düşük fiyata alınmış gibi gösterildiği ortaya çıktı. Amerika’daki ithalatçı firmaya da düşük gösterilen miktar yasal yoldan ödendiği, kalan farkın ise elden firmanın adamları vasıtasıyla Amerika’ya gönderildiği belirlendi. Çelik hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanununa muhalefet, evraka sahtecilik ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçlarından işlem yapıldı.


Haberin Devamı