Gazete Vatan Logo

2018 Ekim’de hazır

İstanbul’daki yeni havalimanının 2018 yılı Ekim ayında tamamlanacağı ancak bu sürenin daha öne alınarak Şubat’ta tamamlanmasının planlandığı açıklandı.

2018 Ekim’de hazır

İGA Havalimanı İnşaat Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, İstanbul’daki yeni havalimanı inşaatıyla ilgili açıklamalar yaptı. Akçayoğlu, terminalin birinci fazının A bölümünün 42 ayda bitirileceğini, bu sürenin 2018’in ekim ayına denk geldiğini belirterek “Fakat biz planlamamızı daha geriye çektik. Amacımız ilk çeyrekte bu işi bitirmek. İnşallah bu şubat da olabilir ama bizim hedefimiz şu anda ilk çeyrek. Ardından da 25 yıllık bir işletme süreci başlıyor” dedi. Dünyada mega projelerin inşaatlarında aylık fiziksel gerçekleşmenin yüzde 3-3,5 civarında olduğuna dikkati çeken Akçayoğlu, “Biz burada yüzde 5’leri yakalayarak gideceğiz. Aylık ilerlememiz minimum yüzde 5 olacak. Şu andaki hedefimiz o” değerlendirmesini yaptı.

İnşaat çalışmalarında Türkiye’nin her yerinden işçi çalıştırdıklarını, belirten Yusuf Akçayoğlu, “Yaklaşık 600 Vietnam ve Pakistanlı işçi çalıştırıyoruz” dedi.

3 bağımsız pist

Akçayoğlu, ilk etapta yeni havalimanındaki bazı “check-in” kontuarlarını Türk Hava Yolları’na (THY) tahsis edeceklerini dile getirdi. Terminaller arasında ulaşım imkanı sağlayacak bazı sistemleri oluşturacaklarını aktaran Akçayoğlu, “Burası dünya havalimanı. Özellikle transferden dolayı birçok hava yolu şirketi bizim müşterimiz olacak” diye konuştu. Yeni havalimanında 3 bağımsız pist olacağını anımsatan Akçayoğlu, burayı kullanacak uçakların slot sorunu yaşanmayacağını vurguladı.

Haberin Devamı

CİP yolcu salonlarında farklı estetikler olacak. Botanik bahçesi yerine su veya şelale görüntüleri olacak.

Ayasofya ve Süleymaniye’ye benzeyecek

Yusuf Akçayoğlu, yeni havalimanı terminali için tasarlanan kubbesel yapıların Ayasofya ile Süleymaniye Camisi’ndekine benzeyeceğini ifade etti. Işık hüzmelerinin kubbe içerisine girebilecek şekilde tasarlandığını dile getiren Akçayoğlu, kule tasarımı için düzenledikleri yarışmada laleden esinlenerek tasarlanan konseptin seçildiğini hatırlattı.

THY uçağının motoruna kuş girince geri döndü

TÜRK Hava Yolları’nın TK-960 sefer sayılı Airbus 321 tipi yolcu uçağı, saat 07.00’da İstanbul’dan KKTC Ercan Havalimanı’na hareket etmek üzere Atatürk Havalimanı’ndan havalandı. İçinde 168 yolcusu bulunan uçak, kalkışından bir süre sonra kuş sürüsüyle karşılaştı. Uçağın bir motoruna kuş girmesi üzerine, kaptan pilot kuleye bilgi vererek geri döneceğini iletti. Uçak, saat 07.55’te Atatürk Havalimanı’na sorunsuz şekilde indi. Uçakta yapılan incelemede, bir motorundaki panellerde hasar oluştuğu tespit edildi. Uçağın 168 yolcusu ise saat 08.55’te başka bir uçakla Ercan’a gönderildi.

Haberin Devamı