Gazete Vatan Logo

Türkiye ayağa kalkmak için ne bekliyor?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin 1 milyon dolar rüşvet karşılığı iş takibi yaptığının ortaya çıktığını belirterek, sessiz kalınmasına tepki gösterdi.

Baykal, “Para, olay, kişi, imza... Hepsi çok net, çok somut. Bundan daha büyük ve daha somut yolsuzluk olabilir mi? Türkiye suskun. Türkiye’nin ayağa kalkması için daha ne olması lazım” diye sordu. Baykal, son bir ayda Türkiye’de önemli olaylar yaşandığını, gündemin sürekli değiştiğini ve kamuoyunun bunları takip etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Orman yangınları, Kafkasya’daki savaş, Tuzla’daki işçi ölümleri, AKP kapatma davası kararı, Ergenekon soruşturması gibi konular arasında AKP’li Dişli’nin rüşvet belgesinin ‘arada kaynadığını ve unutturulduğunu’ savunan Baykal, şunları söyledi:

PARA VE İMZA ORTADA

Bu konunun üzerine CHP olarak biz gidiyoruz. Türkiye’nin bu konuya duyarlı olması için çalışıyoruz. Herkes bir yaz rehaveti içinde ama biz görevimizi yapıyoruz. Olayın gerçekleştiği, paranın alındığı, rüşvet olayına karışan kişiler, bu kişilerin attıkları imzalar, hepsi çok net ve her şey ortada.

DAHA NE OLSUN

Son dönemlerdeki en somut, gerçek yolsuzluk olayı, belgeli rüşvetle karşı karşıyayız. Şaban Dişli’nin açıklamaları bile itiraf niteliğinde. Çünkü olay çok somut. Ayrıca Sakarya’daki fabrika olayı da var. Bundan daha büyük ve daha somut bir yolsuzluk olabilir mi? Bir muhalefet lideri olarak bunu anlamıyorum. Daha ne olması lazım.

TÜRKİYE DE SUSKUN BAŞBAKAN DA

Türkiye’nin ayağa kalkması için daha ne olması lazım. Türkiye ne zaman ayağa kalkacak. Bu kadar netlikte bir olay her zaman siyasetçiye, bir parti yöneticisine ve gazeteciye nasip olmaz. Her şey o kadar açık ve ortada ki, kendisi hiçbir şey diyemiyor. Başbakan suskun, Türkiye suskun, medya suskun.

ÇİÇEK PARASI İSTİFA ETTİRMİŞTİ

(SHP döneminde iddialar karşısında istifa eden Devlet Bakanı Güler İleri’yi hatırlatarak) Geçmişte bir Bakan çiçek parasını bakanlığa ödetti diye istifa etmişti. Ya da ettirilmişti. Dişli olayının yanında sözü bile edilmeyecek bir konu ve bir miktardı.

HANİ KAFASINI KOPARTACAKTI

CHP lideri, Başbakan Erdoğan’a seslenerek “Kendi atadığımız adam ya da Milletvekilimiz yolsuzluk yapıyorsa kafasını koparırız. Varsa belge, getirirsiniz, arkasını kovalarız’ demişti. Şimdi soruyorum: Hani kafasını koparacaktın. İşte belge, işte olay, işte kişi” dedi. (Akşam)

Haberin Devamı