Gazete Vatan Logo

Maltepe Belediyesi hangi parti? Maltepe Belediye başkanı hangi partiden? Ali Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli?

Maltepe Belediyesi'nde görevli 10'u kamu çalışanı toplam 18 kişiye yönelik operasyon düzenlendiği duyuruldu. Söz konusu gelişmenin ardından Maltepe Belediye başkanı kimdir, Ali Kılıç hangi partiden? Maltepe Belediyesi hangi partiye ait? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Maltepe Belediyesi hangi parti? Maltepe Belediye başkanı hangi partiden? Ali Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli?

İstanbul'da Maltepe Belediyesi'nin üst yönetiminde görevli kişiler ile zabıta personelinin de aralarında yer aldığı 10'u kamu görevlisi toplam 18 kişiye 'örgütlü olarak rüşvet almak, vermek' 'aracılık etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlamalarıyla operasyon düzenlendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında 'örgütlü olarak rüşvet almak, vermek', 'aracılık etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından suç tarihinde Maltepe Belediyesi'nin üst yönetiminde görevli kişiler ile zabıta personelinin de aralarında yer aldığı 10'u kamu görevlisi toplam 18 şüpheliye yönelik bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Peki, Maltepe Belediyesi hangi partiye ait?

MALTEPE BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE 2022?

Maltepe Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi'ndedir.

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Maltepe'nin mevcut Belediye Başkanı Ali Kılıç'tır.

ALİ KILIÇ KİMDİR, NERELİ ve KAÇ YAŞINDA?

Ali Kılıç 1964 yılında Tunceli Pülümür’de dünyaya geldi. 1980’de yurtdışına çıktı. Almanya’da bir yandan eğitimini tamamladı, bir yandan gazeteciliğe başladı.

Haberin Devamı

Ali Kılıç bir gazetenin Münih temsilciğini yaptı. Romanya, Afganistan ve Yugoslavya’daki savaşları gazeteci olarak yakından takip etti.

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’nda Genel Başkanlık görevini üstlendi. Daha sonra da Türk–Alman Dostluk Federasyonu Kurucu Genel Başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1. Bölge Milletvekili Adayı, Parti Meclisi Üyesi, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini yaptı, Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörlüğü görevini de sürdürdü.

2014 Yerel Seçimlerinde Maltepe Belediye Başkanı olarak seçilen Kılıç son seçimlerde yeniden aday gösterildi ve kazandı.