Gazete Vatan Logo

'Gökçek bunu açıklayamıyor!'

CHP Ankara adayı Mansur Yavaş; "Sayın Gökçek net bir şekilde belediyenin şu kadar borcu var diyemiyor. Çıkarsın şeffaf bir şekilde web sitesinden açıklasın." diye konuştu

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçildiğikten sonra partisinin Ankara ve ilçeleri olacağını belirtti. Yavaş, "Belediye personeline işten atacağım korkusunu yayanlar vicdansızdır. Sayıştay raporuna göre Ankara Büyükşehir Belediyesinin dış borcu bilinemiyor" diye konuştu.

SEÇİLDİKTEN SONRA BENİM PARTİM ANKARA'DIR!

Katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, "Ben seçileceğim. Farkım şu olacak; seçildiğimde karşımdakine insan gözüyle bakacağım. Şu oy verdi, bu oy vermedi diye bakmayacağım. Seçildikten sonra benim partim Ankara’dır, Mamak’dır, Keçiören’dir, Altındağ’dır, Sincan’dır, Beypazarı’dır, Nallıhan’dır, Bala’dır, Haymana’dır, Şereflikoçhisar’dır, Nallıhan’dır, Çubuk’tur. Seçildikten sonra rozeti bırakacaksınız. Maaşlı bir elemansınız. Ankara’ya bolluk, bereket ve huzur gelecek. Benim derdim hizmet" dedi. Seçildiğinde belediyede çalışanlarını işten çıkartacağı söylemlerini vicdansızlık olarak niteleyen Yavaş, şunları söyledi:

DÜN BÜROYA SALDIRDILAR

"İşin başına geldiğimizde işçiyi işten atacak insanlar değiliz. Siyasi nedenle hiçbir kusuru olmadan adam çıkaracak insanın vicdansız olması lazım. Belediye personeline işten atacağım korkusunu yayanlar vicdansızdır. Ben Belediye Başkanlığım dönemimde nitelikli elemanları gazete ilanlarıyla işe aldım. Böyle bir zihniyetle Büyükşehir’i de yöneteceğiz". Kendisi hakkında yürütülen karalama kampanyasına değinen Yavaş, "Mitinglerime provokasyon için adam gönderiliyor. Çubuklu birisi Haymana’ya geliyor pankart açıyor. Cevizlidere’de dün büroya saldırdılar. Malum televizyon kanalında inanılmaz yayınlar yaptılar. Ben aile babasıyım. Benimle ilgili böyle yayınlar yapamazsınız. Bunlar kul hakkına giriyor. Melih Bey hakkında ben iftira niteliğinde karalama adı altında hiçbir şey söylemiyorum. Ben hizmetlerini eleştiriyorum" diye konuştu.

Anket

Sizce Mansur Yavaş Ankara'yı kazanır mı?

Evet
Hayır
Fikrim yok






52 BİLET 10 LİRA OLACAK

Ulaşımda ve suda indirim yapacağının altını çizen Yavaş, "Belediyenin verdiği bütün hizmetler hem kaliteli, hem de ucuz olmalıdır. Sosyal yardım alan insanlara Pazar günlerini çıkardıktan sonra 52 gidiş-geliş biletini 10 liraya vereceğim. Bu insanların aylık 90 lira cebinde kalıyor. Yine bu ailelere 20 tona kadar suyu 10 liradan vereceğiz. Sudan kar edilemez. Siz hem fakire yardım yapacaksınız hem de su parası ve ulaşımdan fazlasıyla geri alacaksınız. Yani kaşıkla verip kepçeyle geri alacaksınız. Böyle belediyecilik anlayışı olmaz" dedi.

GÖKÇEK BORCU SÖYLEYEMİYOR

Sayıştay raporuna göre Ankara belediyesinin dış borçlarının bilinmediğini belirten Yavaş, "Nasıl bilinmez, bakkal mı yönetiyorsunuz. Belediye iç ve dış borçlarının tutarını bilemiyor. Sayın Gökçek net bir şekilde belediyenin şu kadar borcu var diyemiyor. Çıkarsın şeffaf bir şekilde web sitesinden açıklasın. Yok. Belediye başkanı harcadığı parayı kuruşuna kadar kendi parası gibi harcamalıdır. Yetim hakkını nasıl koruyorsanız öyle korumalısınız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı