Gazete Vatan Logo

Elektrik kesildi ortalık karıştı!

Dün yurt genelinde oy sayımları sürerken, birçok bölgede elektriklerin kesildiği ve oy sayımlarında hile yapıldığı iddia edildi. Şanlıurfa’nın Hayati Harrani Mahallesi’nde bulunan Eyyüp Göncü Lisesi’nde oy tasnifi sırasında elektriklerin kesilmesi gerginliğe yol açtı. AK Parti adayının da gittiği lise önünde kesintinin bilinçli yapıldığı ve oyların değiştirildiğini iddia eden 500 kişi protesto etti.

Bakan: Hizmet aksamadı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, “Gaziantep ve Adana’nın çok az bir kısmı haricinde il merkezlerimizde 8-10 dakikayı geçen elektrik kesintileri yaşanmamıştır. Bu gerekçeyle herhangi bir hizmet aksamamıştır” diyerek iddiaları yalanladı.

YSK: Haberdar değiliz

İstanbul’daki iddialar üzerine YSK Başkanı Sadi Güven, “Haberim yok, seçimlerden önce tüm birimlere her türlü tedbiri alması hususunda yazı yazdık. Bana intikal eden çok büyük bir olay yok” dedi.

BEDAŞ: Kesinti yok

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), tüm operasyon birimlerinin görevlerinin başında olduğunu, halihazırda sistemde herhangi bir elektrik kesintisi bulunmadığını bildirdi.

Lüks sayım!

Mersin’in Gülnar ilçesinin bir bölümünde şiddetli rüzgar nedeniyle elektrik kesintisi yaşanınca oy sayımı lüks lambası ışığında yapıldı.

Haberin Devamı