Gazete Vatan Logo

Dostum Binali Bey yolunu şaşırmadı

“Siyaset yolculuğu ancak sizi anlayan, sizinle aynı hedeflere kilitlenen yol arkadaşlarınızla yürünebilir. Binali Bey ile 40 yıllık dostluğumuz pek çok imtihanı başarıyla atlatmıştır. 40 yıllık yoldaşlığımızda bizleri hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi bazıları gibi yolunu da şaşırmadı”

Dostum Binali Bey yolunu şaşırmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de düzenlenen TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a Devlet Şeref Madalyası Tevcih Töreni’ne katıldı. Törende yaptığı konuşmada partiden ayrılıp farklı yollara sapanları üstü kapalı eleştiren Erdoğan, şu mesajları verdi…

MÜSTESNA YER EDİNDİ

Ehl-i hünerin kadrini, kıymetini bilmek de hünerdir. Yıldırım 2002’den beri AK Parti hükümetlerinde aldığı görevlerle, ülkenin kalkınması, milletin refahı için ortaya koyduğu çabalarla herkesin gönlünde müstesna bir yer edindi.

TEŞVİK ETMEK

Madalya, vefa borcumuzun bir nişanesidir. Bu madalyanın bir başka gayesi de vatanına, imanla bağlı, milletine gönülden sevdalı hizmet ehlinin, yeni projeler, eserler, çok daha büyük sorumluluklar için teşvik etmektir. Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum.

YOL ARKADAŞLIĞI

Hayatın her alanında yol arkadaşlığı, gönül dostluğu önemlidir. Bu sözün asıl hikmetini ve manasını bulduğu yer siyaset ve devlet idaresidir. Siyasette aynı ideallere inandığınız, aynı değerleri paylaştığınız, gönül ve fikir birliği içinde hareket ettiğiniz yol arkadaşlarınızın değeri her şeyin üstündedir. Türlü imkanlarla, zorluk ve badirelerle dolu siyaset yolculuğu ancak sizi anlayan, sizinle aynı hedeflere kilitlenen yol arkadaşlarınızla yürünebilir.

Haberin Devamı

BİNALİ BEY GİBİ DOSTLAR

Hayatta en büyük zenginlik dost biriktirmektir. Allah’a hamd olsun 40 seneyi aşan zorlu siyaset yolculuğumuzda Rabbim bizlere, Binali Bey gibi güzel dostlar, sağlam dostluklar nasip etti.

KADER ORTAKLIĞI

Kasımpaşa’da Milli Selamet Partisi’nin Gençlik Kolları’nda başlayan dava arkadaşlığımız bugünlere kadar ulaştı. Dostluk en çok da kader ve keder ortaklığıdır. Dostluk, yolun sıkıntılarına karşı beraber göğüs germektir. Binali Bey ile 40 yıllık dostluğumuz pek çok imtihanı başarıyla atlatmıştır.

YOLUNU ŞAŞIRMADI

Binali Bey, en meşakkatli zamanlarımızda uzun yollardan kuş kanadıyla gelmiş, derdimize, sıkıntımıza, mutluluğumuza ortak olmuştur. Onun için de Ulaştırma Bakanı olmuştur. 40 yıllık yoldaşlığımızda bizleri hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi bazıları gibi yolunu da şaşırmadı. Üstlendiği her vazifeyi, deruhte edilen her görevi ehliyet, liyakat ve prensiplerine sadakatla en güzel şekilde yerine getirdi.

Haberin Devamı

Demokrasiye itibar kattılar

FİTNECİLERE ALDIRMADI: Binali Bey, Bahçeli ile Türkiye’yi yeni sisteme taşıyan hassas süreci fitnecilere aldırmadan, takdire şayan bir şekilde yönettiler. Ayrıca ilk defa iki farklı partinin bir araya gelerek sandık yoluyla büyük bir dönüşüme imza atabileceklerini göstererek, Türk demokrasisinin gücüne güç, itibarına itibar kattılar.

O gece tarihi duruş sergiledi

MİLLETİN GÖNLÜNDE: Büyük projelerde Yıldırım’ın çok büyük emek ve katkısı var. Ancak Binali Bey, asıl 15 Temmuz gecesinde demokrasiye, milletin iradesine, ülkemizin bağımsızlığına sahip çıkan cesaretiyle milletimizin gönlündeki yerini ayrıca pekiştirmiştir. Yıldırım, o gece tarihi bir duruş sergiledi.

PKK NEFES ALAMIYOR: Binali Bey, FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğümüz amansız mücadelenin de en büyük destekçilerindendir. Bu dönemde Türkiye, terör örgütlerine yönelik tarihinin en başarılı operasyonlarını gerçekleştirmiştir. FETÖ bitme noktasına, PKK ve uzantıları ise nefes alamaz duruma gelmiştir. Yeni dönemde terörle mücadelemiz çok daha kararlı devam edecektir.

Haberin Devamı

Semiha Hanım’a teşekkür

Şüphesiz her başarılı erkeğin yanında dimdik duran, fedakarlık abidesi bir de hanımefendi vardır. Binali Bey’in devlet ve siyaset hayatında sergilediği bu başarılarda Semiha Hanım’ın da çok büyük emekleri olduğunu biliyorum. Semiha Hanım’a da şahsım, eşim, milletim adına bu fedakarlıkları, çabaları için özellikle teşekkür ediyorum.