Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı! Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrete ara zam hazırlıkları nedeniyle milyonlarca çalışanın gözü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı! Asgari ücret ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün Kabine toplantısında vatandaşın yanıtını beklediği bir diğer konu da Kurban Bayramı tatilinin süresi olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Genel Merkezi’nde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ı kabulüyle artan zam beklentisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarıyla devam etmişti. İşçi ve işveren temsilcileriyle görüşen Bilgin, Kabinede asgari ücret çalışmaları ile ilgili bir sunum yapacak.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

“Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?” sorusu da bugünkü toplantıda cevabını bulacak ikinci önemli başlık olacak. Arife gününün 8 Temmuz olması ve bayramın son günü ile yine resmi tatil 15 Temmuz arasında sadece 2 günün kalması nedeniyle kamuoyunda 9 günlük tatil beklentisi olmuştu. Turizm sektöründeki beklentilerin de değerlendirilmesi ile karar alınacak ve 13-14 Temmuz tarihlerinde memurların idari izinli sayılması halinde bayram izni 9 güne çıkacak. Ekonomideki son gelişmeler ve enflasyonla mücadele adımları da Kabine toplantısında ele alınacak.

Haberin Devamı

YANGINLA MÜCADELE

Kabinede ayrıca orman yangınıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar da masaya yatırılacak.

NATO LİDERLER ZİRVESİ'NİN HAZIRLIKLARI ELE ALINACAK

Dış politika gündeminde ise Yunanistan’ın adalarla ilgili provokatif yaklaşımları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28-30 Haziran tarihlerinde katılacağı NATO zirvesi değerlendirilecek başlıklar arasında yer alacak.