Gazete Vatan Logo

Kara Harp Okulu diploma töreninde net mesaj: En büyük güç kaynağımız milletimizin ordusudur

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Milletin meclisiyle, milletin Cumhurbaşkanıyla, milletin kendisiyle birlikte ülkemizi 2053 vizyonuna hazırlarken en büyük güç kaynağımız milletimizin ordusudur." dedi.

Kara Harp Okulu diploma töreninde net mesaj: En büyük güç kaynağımız milletimizin ordusudur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu’nda Millî Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Kara Harp Okulu’ndan diplomalarını alan 903 teğmen ile 51 misafir öğrenciyi tebrik ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile dost ülke ordularının yeni mezunlarımızla daha da güçlendiğine inanıyorum. Dünyadaki güç dengelerinin yeni gerilimleri ve muhtemel çatışmaları artırdığı bir dönemde, her sınıftan ve rütbeden askerî personelin, ordumuz için kritik öneme sahip olduğu muhakkaktır. Milletimizin gözbebeği ordumuz, bölgesel tehditler ve terör örgütleri yanında, bünyesine sızmaya çalışan sinsi yapıların yol açtığı tahribatlarla da mücadele etmek mecburiyetinde kalmıştır” dedi.

“TÜRKİYE, DARBECİ ZİHNİYETİN 70 YIL BOYUNCA ÖRSELEDİĞİ ASKERÎ EĞİTİM VE YÖNETİM SİSTEMİNİ TAMAMEN TERK ETMİŞTİR”

“Her dönemde farklı kisvelerle karşımıza çıkan bu yapıların en son ve alçak örneği FETÖ’ydü” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Türk Silahlı Kuvvetlerinin, milletin direnişiyle başarısızlığa uğrayan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, bünyesinde ciddi bir temizlik yaptığını kaydetti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu büyük temizliğin ardından ordumuzun bittiğini, kolay kolay ayağa kalkamayacağını, hele hele dünyaya parmak ısırtacak harekâtlar yapamayacağını düşünenlerin yanıldıklarını görmeleri sadece birkaç hafta sürdü. Darbe girişiminden sadece 40 gün sonra başlattığımız Fırat Kalkanı Harekâtıyla, bölgemizdeki insani krizin en önemli aktörü hâline dönüştürülen DEAŞ’a ilk büyük ve ciddi darbeyi biz vurduk. Ardından Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı Harekâtlarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkemizin çıkarlarını koruma ve bölgesinde huzuru sağlama konusundaki gücünü tüm dünyaya gösterdik. Bu başarının gerisinde, ordumuzun personel temin ve eğitim sistemini yeniden yapılandırarak, FETÖ’cülerin tasfiyesiyle oluşan boşluğu hızla doldurmamız vardır.”

Haberin Devamı

Orduya çeşitli seviyelerde personel yetiştiren harp okullarını, meslek yüksekokullarını ve enstitüleri Millî Savunma Üniversitesi bünyesinde, daha kaliteli ve etkin eğitim verecek şekilde yeniden kurduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üniversitemizin, yurt içinde ve yurt dışında uydurma haberlerle karalanmaya çalışılmasının arka planında, işte bu başarının getirdiği hazımsızlık bulunuyor. Yaptığımız reformun ordumuzu zayıflatmaya değil, tam tersine güçlendirmeye yönelik olduğunun en büyük ispatı, kazanılan başarılar, dünyanın dört bir yanında yürütülen görevlerdir” diye ekledi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum: Türkiye artık, darbeci zihniyetin 70 yıl boyunca örselediği askerî eğitim ve yönetim sistemini tamamen terk etmiştir. Yeni askerî eğitim ve yönetim sistemimizle, millî iradenin üstünlüğü ilkesine sıkı sıkıya bağlı, sadece millete hizmet eden, sadece devletine ve onun meşru idarecilerine tabi bir Türk Silahlı Kuvvetlerine sahip olduk. Bu kazanımdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Küresel ve bölgesel gelişmelerin, ordunun daha nitelikli ve daha fazla sayıda insan gücüyle takviye edilmesi gerektiğine işaret ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Önümüzdeki dönemde tüm enerjimizi, konsantrasyonumuzu ve imkânlarımızı bu doğrultuda kullanacağız. Türkiye’nin böyle bir kabiliyete kavuşmasında emeği geçen, Rektörümüz başta olmak, Millî Savunma Üniversitemizin tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Milletin Meclisiyle, milletin Cumhurbaşkanıyla, milletin yargısıyla ve en önemlisi milletin bizatihi kendisiyle birlikte ülkemizi 2053 vizyonuna hazırlarken en büyük güç kaynağımız milletimizin ordusudur.”