Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık benim için Miçotakis diye biri yok

Yunanistan Başbabakın Miçotakis'in ABD'den 'Türkiye'ye F-16 vermeyin' talebine Türkiye'nin tepkisi sert oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki süreçte yapılması planlanan yüksek ekonomik istişare toplantısının iptal edildiğini duyurdu. Erdoğan Artık benim için Miçotakis yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık benim için Miçotakis diye biri yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu;

Lafa gelince herkesin büyük laflar ettiği Karadeniz'in kuzeyindeki savaş da dahi Ukrayna'ya en büyük desteği biz verdik. Krizin çözümüne hiçbir katkısı olmayacak şovların yerine Rusya'yla insani ilişkilerimizi sürdürerek, bölgedeki barışın devamı ve müzakere yapılmasıyla en samimi yaklaşımı biz gösterdik. Bizim NATO'nun genişlemesi konusundaki yaklaşımımızın bağnazlıktan ya da düşmanlıktan değil terörle mücadelemizdeki ilkeli tutumumuzdan kaynaklanıyor. Muhataplarımızın tamamına, Türkiye'nin NATO'nun genişlemesindeki yaklaşımını terörle mücadele ve müttefiklik vurgusuyla açıkladık. Bu yanlışı Türkiye, Yunanistan ve Fransa'nın NATO'dan çıkışı döneminde Türkiye o zaman onlara destek vermişti. Ve ne oldu? Şu anda Yunanistan bizimle nasıl uyum içinde? FETÖ'nün Avrupa'ya gidiş güzergahı şu an Yunanistan değil mi? Şu anda 10'a yakın üs var Yunanistan'da. Bu üsler Yunanistan'da niye kuruluyor? Şu anda Avrupa ülkelerine 400 milyar Euro borcu olan bir Yunanistan var. Kendileriyle görüştük. Görüşmede aramıza 3. ülkeleri sokmayalım diye mutabık kaldık. Ama sözünü tutmadı. Artık benim için Miçotakis yok.Bundan sonrasını Miçotakis düşünsün. Biz kendimize yeteriz. F-16'lar konusunda ABD, Miçotakis'in ağzına bakarak kararını vermeyecektir. "TERÖR

Haberin Devamı

ÖRGÜTLERİYLE KOL KOLA YÜRÜYORSUNUZ"

İsveç ve Finlandiya meselesinde her iki ülkede Türkiye karşıtı tutumun kabul edilemez olduğunu belirttik. Ben şimdi sesleniyorum: Sayın Anderson bak bana neler söyledin. Stockholm'ün caddelerinde teröristler bağırarak yürüyorlar. Ve senin polislerin onları koruma altına alıyor. Sadece orası mı? Almanya'da da aynı yürüyüşler olmuyor mu? Bakıyorsunuz orada bizim vatandaşlarımız bir şey yaptığında Alman polisi bastırıyor yere, dizini üstüne koyuyor. Hatta 16 yaşında gencimize yaptılar bunu. Olmaz böyle bir barış. Siz ancak terör örgütleriyle kol kola yürüyorsunuz. Ancak bunu başarıyorsunuz. Biz adımlarımızı nasıl atacağımızı biliyoruz. Buradan bir kez daha altını çizere ifade etmek istiyorum. Türkiye için tehdit oluşturan terör örgütlerine her türlü desteği vererek onları koruyanlar, geçmişte olduğu gibi kibirli tavırlarından vazgeçmeleri gerekir. Bu arada güney sınırlarımız boyunca 30 km derinliğinde güvenlik alanı oluşturmak için yaptığımız çalışmaların eksik kalan kısımları için çalışmalarımızı yapıyoruz. Perşembe günü yapılacak Milli Güvenlik Kurulu'nda bu hususlar enine boyuna değerlendirilecek ve kararımızı alacağız.

Haberin Devamı