Gazete Vatan Logo

CHP liderinden İzmir'deki belediyelere talimat!

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki belediyelere talimat
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki tüm belediyelerin EGE-KOOP’un İzmir Sağlık Serbest Bölgesi projesine sahip çıkıp, her türlü desteği vermesini istedi.

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan'la bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Aslan'dan projenin detaylarını dinledi.

İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’nin ciddi ve dev bir proje olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu projenin arkasında EGE-KOOP varsa mutlaka doğru ve uygulanabilir bir projedir. Kaldı ki kanaatim de bu projenin hayata geçeceği yönündedir. İzmir’in geleceğini son derece olumlu yönde etkileyecek, cok ciddi ve büyük bir projedir. Merkezi hükümet de elbetteki desteklemelidir. Türkiye’de Geriatri Hastanesi yoktur. Bu önemli bir eksikliktir. Proje buna da imkan tanıyabilir. Bakanlar Kurulu kararının çıkması yönünde ve diğer tüm bürokratik işlemlerin yürütülmesi yolunda CHP olarak her türlü desteği sağlamaya hazırız. Ayrıca İzmir’deki belediyelerimiz de bu kapsamda üzerlerine düşeni mutlaka yapmalıdır, bunu arzu ederim."

ASLAN: İZMİRLİ PROJEYİ SAHİPLENDİ

Görüşmede Kılıçdaroğlu’na projeyi anlatan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan da, "EXPO tabiî ki çok önemli ama sonuçta altı aylık bir organizasyon. Oysa bu proje on iki ayı ve sürekliliği kapsıyor. Sadece Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki sağlık harcaması yıllık 400 milyar Euro. Bunun yüzde 10’u bile hem Türkiye’yi hem de İzmir ve Ege’yi ihya eder. İzmir’e kimlik kazandırmak istiyoruz. Bu da sağlık alanında olmalıdır diye düşünüyoruz. İzmir’de belki de ilk defa bir proje böylesine destek gördü, sahiplenildi. Sağlık Bakanı’nın da belirttiği gibi en uygun kent İzmir’dir. Denizi, güneşi, iklimi ve özellikle Avrupa’ya yakınlığı ile Dünya’da tek örneği Dubai ‘de olan bu proje İzmir’e mutlaka kazandırılmalıdır. Çünkü bu proje İzmir ve Ege’nin gelecek 100 yılını şekillendirecek çapta bir mega projedir" dedi.

Haberin Devamı