Gazete Vatan Logo

CHP ile BDP kan ve gözyaşı üzerinden işbirliği yaptı


Erdoğan, Şırnak’ta ağır konuştu: “Dikkat edin Hakkari’de 147-150 tane oy alan CHP, son yaptığı mitingde BDP’lilere Yeni Başkan hitap etti. Orada olan CHP’li değil ha, BDP’li. Kürt meselesinin hiçbir zaman sahibi olmayan bu CHP ile Kürt meselesinden beslenen BDP, bugün kol kola girmiş durumda.”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, dün partisinin Şırnak ve Batman’da düzenlediği mitinge katıldı. Anamuhalefet partisi CHP ve BDP’ye yüklenen Başbakan Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

İÇ SORUNLARI: Dikkat ederseniz bir kaset numarası çevirdiler. Ben bunlara girecek değilim. Bunlar benim işim değil. Bunlar CHP’nin, MHP’nin kendi iç sorunlarıdır. Kendi sorunlarını kendileri çözsün. Yeni bir adım... Silivri ile Kandil arasındaki irtibat, şu anda CHP-BDP muhabbetiyle artık tescillenmiş durumda. Senaryo tıkır tıkır işliyor, tezgah tıkır tıkır işliyor. Türkiye’nin demokrasi mücadelesi karşısında, bir kez daha çetelere can suyu verilmek isteniyor. CHP Genel Başkanı’nın sonunda Van’da, Hakkari’de miting yapması elbette sevindiricidir. Ama dikkat edin Hakkari’de 147-150 tane oy alan CHP, son yaptığı mitingde BDP’lilere Yeni Başkan hitap etti. Orada olan CHP’li değil ha, BDP’li. Çarşı, pazarda bugün burada oynanan oyunu, o gün Hakkari’de oynadılar.

TALİMAT VERİLDİ:Benim vatandaşım orada kepenk kapatmadı, orada kepenk kapattırıldı. Tehditle kapattırıldı. Utanmadan, sıkılmadan, ’kendi takdirini kullandı’ diyor. Yahu bir gün öncesinden vatandaşa tehditler gönderildi. ’Gidin ekmeğinizi alın. Yarın fırınlar kapalı olacak, dükkanlar kapalı olacak’ diye. Bunların hepsini biliyoruz. Niye? ’Yarın buraya Başbakan geliyor. Kimse buraya gelmeyecek’ diye. Buna rağmen, oraya gelip yüreğini ortaya koyan vatandaşıma ben hitap ettim. Gelirken yolda oturan genç arkadaşlarımı gördüm. Elini kaldıracak ama kaldıramıyor. Selam veriyorum, zorla elini böyle kaldırıyor. Bu korku niye? Kaldıracak, hissediyorum ama kaldıramıyor... İşte o kalkacak elleri engelleyenlere 12 Haziran’da gereken cevabı vermeye var mıyız?

KORKUYORLAR: Türkiye, 1940’lardan 2002 yılına kadar, AK Parti’ye kadar, Kürt kardeşlerime karşı inkar, ret ve asimilasyon politikası izlemiştir. Kürt kimliği, Kürt kültürü, Kürt dili yasaklanmış, yok sayılmış, inkar edilmiştir. Allah aşkına, Mem u Zin kitabından korkan, masum bir aşk hikayesinden tedirgin olan, bunu yasaklayan bir zihniyet, bu ülkeye hizmet üretebilir, bu milletin dertlerine çare olabilir mi?

FİTNECİ BEKİR ZİHNİYETİ:

Mem u Zin de işte odur. Mem u Zin’i birbirine hasret koyan zihniyet, Fitneci Bekir zihniyeti neyse, Mem u Zin kitabını yasaklayan zihniyet de odur. İşte 1940’larda bakanlar kurulunun yasakladığı o kitabı, 2010 yılında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı bastı. Sadece Kürtlere değil, farklı olan herkese, inançlılara, milli ve manevi değerlerine bağlı olanlara karşı da sistemli bir zulüm uygulandı. Camiler kapatıldı, müzeye, hatta ahıra çevrildi. Bu ülkede İlmihal kitapları toplatıldı. Bakanlar Kurulu kararlarıyla bunlar yasaklandı. Cumhuriyet Halk Partisi, sadece 1940’larda değil, 2002 sonrasında da aynı şekilde inkar, ret ve asimilasyonu çok güçlü şekilde savunan bir parti olmuştur. Yeni CHP’nin Yeni Genel Başkanı, Meclis’te bir arkadaşı ’Dersim’de tabi ki analar ağlayacaktı’ dediğinde, onu alkışlamış, ardından ’Gereğini yapsın’ demiş, ardından da uyarıyı alınca susmuş, sesini çıkarmamış bir kişidir. Yeni CHP’nin Yeni Genel Başkanı, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ne karşı çıkmış, önünde durmuş, engel olmuş bir kişidir. Kardeşliğe karşıdır. Yeni CHP’nin Yeni Genel Başkanı, ’Nerede bu Ergenekon, gidip üye olacağım’ diyecek kadar, çete sevdalısı olduğunu açık açık belirtmiştir. Bu Genel Başkan, çetelere avukatlığı bir adım daha öteye taşımış, CHP’nin çetelere kol kanat germesini sağlamıştır.

KOL KOLA GİRDİLER:

Yahu bu ülkede Kürt meselesinin hiçbir zaman sahibi olmayan bu CHP ile Kürt meselesinden beslenen BDP, bugün kol kola girmiş durumda. Yıllarca Kürt kimliğini, Kürtçe’yi inkar eden, yıllarca benim Kürt kardeşlerime zulmeden CHP ile güya Kürtler’in temsilcisi olduğunu iddia eden BDP, bugün işbirliği yapmış durumda. Yahu ne oldu size? Sizi bir araya getiren ne? Sizi buluşturan ne? Sizi işbirliği noktasına getiren ne? Bunlar, çeteleri yeniden diriltmek için işbirliği yaptılar. Bunlar, çetelere yeniden can suyu vermek için işbirliği yaptılar. Bunlar, kan üzerinden, gözyaşı üzerinden işbirliği yaptılar.

2007 seçimlerinde Şırnak’ın durumu

AKP: % 26.92

(1 vekil çıkardı)

CHP: % 6.72

MHP: % 2.80

2011’de 4 milletvekili seçilecek

2007 seçimlerinde Batman’nın durumu

AKP % 46.41

(2 vekil çıkardı)

CHP % 3.90

MHP % 0.93

2011’de 4 milletvekili seçilecek

Haberin Devamı