Gazete Vatan Logo

Cezayı değerlendirdi

Erdoğan, PFDK'nın şike dosyasıyla ilgili kararları üzerine ilk kez düşüncelerini açıkladı

Erdoğan, İtalya dönüşü Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorusu üzerine PFDK'nın şike dosyasıyla ilgili kararları üzerine ilk kez düşüncelerini açıkladı.

”Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), gece saatlerinde kararını açıkladı. Hiçbir kulüp ceza almadı, sadece kişisel bazda bazı cezalar gündeme geldi. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir de hafta sonu şampiyonluk maçı var. Fenerbahçe taraftarı olduğunuzu biliyoruz. Nasıl görüyorsunuz iki takımın şampiyonluk şansını?” sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi: ”Bana ’Fenerbahçe taraftarısın’ diyorsun, Fenerbahçe’nin kongre üyesiyim. Taraftar olmanın ötesindeyim. Ben bu konuda konuşamam. Konuştuğum zaman yanlış olur. Ama benim ilkeler üzerinden biliyorsunuz Sayın Platini’ye de söyledim, UEFA’nın buradaki kongresinde yaptığım konuşma var. Burada da söyledim.

Söylediğim şey şu; bize göre ki ben demokrasilerde de bunu savunuyorum, yani siyasi partiler açısından da bunu savunuyorum. Tüzel kişiler cezalandırılmamalı, gerçek kişiler cezalandırılmalı. Siz tüzel kişileri cezalandırdığınız zaman, bu tüzel kişiliğe gönül veren binlerce, on binlerce, milyonlarca insanı cezalandırıyorsunuz. Bu tüzel kişilikte yetkiyi almış suçu işleyenler varsa onlar cezalandırılsın. Niye kalkıp da o tüzel kişilik cezalandırılıyor. Futbol kulüplerinde böyle kulüp kapatma falan başlamadı. Yarın bir de onlar başlarsa bu iş nerelere gider, neler getirir, neler götürür bilemem. Ama siyasi partilerden biliyorsunuz artık bu işten gına getirdik. Dört kere, beş kere kapatılan partiler var. Değil mi? Ne oldu yani kapattınız partilere de bu partiler yok oldu mu? Hele hele bazıları güçlenerek geldi ama bazıları içinden partiler çıkardı. Onlar da bu ülkede çok daha güçlü şekilde hizmet alıyorlar ve bunları artık birilerinin görmesi lazım.”

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ZİYARETİ İTALYAN BASININDA

İTALYA’nın başkenti Roma’da yapılan hükümetlerarası zirve ardından İtalya ve Türkiye hükümet liderlerinin yansıttığı yakın tablo, İtalya basınında ’İttifak’ olarak değerlendirildi.

Günlük ekonomi gazetesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetin ziyaretine ’İl Sole 24 Ore’, ’Ekonomi’den Suriye’ye İtalya-Türkiye ittifakı’ başlığıyla yarım sayfa ayırdı. "Basit bir ortaklık değil, daha fazlası: gerçek dostluk" yorumuyla başlayan makalede, "Türkiye ve İtalya daha önce hiç olmadığı kadar yakın" ifadesi kullanıldı. İtalya Başbakanı Mario Monti’nin Türkiye’nin AB üyeliğe destek verdiğinin ve ’Yaşlı ve yorgon bir AB için gerekli’ yorumunu yaptığının yer aldığı haberde, Erdoğan’ın Suriye’ye gönderilecek 50 kişilik barış gücünü yeterli bulmayarak, ’3 bin tane gönderilmeli’ dediği belirtildi. Makalede ayrıca iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğin her geçen gün daha fazla önem kazandığına vurgu yapıldı.

Corriere della Sera Gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın Suriye konusunda umutsuz olduğunu ’Erdoğan: Suriye’de hiç bir umut yok’ başlığıyla ön plana çıkarttı. Monti hükümetinin de Suriye’ye en fazla 17 askerden oluşan bir barış gücü gönderme kararı aldığı belirtildi. Birleşmiş Milletler’in talebi üzerine askerlerin gözlemci kimliğiyle ve silahsız olarak bölgeye gideceği, 5 kişiden oluşan ilk grubun da önümüzdeki hafta yola çıkacağı ifade edildi.

İl Messaggero Gazetesi’nde de ’Monti: Suriye’ye 15 gözlemci, Erdoğan: 3 bin gerekli’ başlığı altında, Başbakan Erdoğan’ın Suriye hakkında kötümser olduğunu vurgularken, "Bana ne umut ettiğimi sorarsanız, sizi ‘umudumu kaybettim’ diye yanıtlarım" sözleri öne çıkartıldı. Ayrıca Erdoğan’ın 50 kişilik barış gücünü yeterli bulmadığı, 3 bin kişinin gönderilmesi gerektiğini vurguladığı belirtildi.

Haberin Devamı