Gazete Vatan Logo

'Belgeyi veriyorum!'

İktidarla muhalefetin Wikileaks düellosu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 44 milyon liraya mal olan Nuri Demirağ Havaalanı yeni terminal binası ile bazı okul ve yurtların toplu açılışını gerçekleştirmek üzere öğleden sonra ‘Ana’ uçağıyla Sivas'a geldi. Sivas Nuri Demirağ Havalanı'na inen Erdoğan'a, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Devlet Bakanları Hayati Yazıcı ve Faruk Nafiz Özak eşlik etti. Başbakan Erdoğan'ı havalanında Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti milletvekilleri, Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp ve partililer karşıladı. Erdoğan'ın açılış yapacağı alana yaklaşık 10 bin Sivaslı toplandı.


MUHALEFETE, AŞIK VEYSEL'Lİ WIKILEAKS CEVABI

Dünyanın gündemine oturan Wikileaks belgeleri konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu belgelerin yayınlanış şekli ve konuların seçilme kriterlerinin arkasında farklı niyetler olabuleceğine dair kuşkuları bulunduğunu tekrarladı. Erdoğan şunları söyledi:
“Birileri belli ülkeleri töhmet altında bırakma ve ülkeler arasındaki ilişkileri bozma, dedikodu, magazin tarzında ipe sapa gelmez yorumların mücadelesi içinde. Biz bu belgeler açıklanınca ne dedik? ‘Ne yapılmak istedikleri görelim eteklerindeki taşları döksünler’ dedik. Biz meseleye böyle soğukkanlı baktık. Sağduyu ile yaklaşırkan birileri define bulmuş gibi belgelerden medet umdu. Yabancı bir diplomat, senin ülkenin başbakanına, milletvekiline iftira atacak, sen de bundan medet umacaksın. Bunlarda akıl elden, fikir emanet. Bunlar aklı artık yabancı diplomatlardan almaya başladı. Yabancı diplomatların hezeyanlarından emanet almaya başladı. Bunlar kılavuzu karga olanın derler ya doğru kulıvuzu bir türlü bulamadılar. Neyi kılavuz edinseler yanlış yollara gidiyorlar. Benden olmayan şeyin belgesini istiyor. Sivas’tan sesleniyor ve belgeyi veriyorum. Aşık Veysel’in dizeleri, anlayana belgeyi veriyor; Aldanma cahilin kuru lafına, kültürsüz insanın külü yalandır. Huküm hükmetse dünyanın her tarafına, arzusu hedefi yolu yalandır. Kar suyundan süzen çeşme göl olmaz, gül dikende biter diken gül olmaz. Her sineğin balı olmaz, peteksiz arının balı yalandır.”

Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919 yılında Sivas'ta yaptığı kongrede ülkenin milli birlik ve bütünlük kararının Kurtuluş Savaşı'nın rotasını çizmesinin yanı sıra sonrası için de istikamet belirlediğini kaydetti. Erdoğan, “Burada vatanın bölünmezliği ifede edilirken milli iradeye vurgu yapıldı. Ana muhafelat partisi artık şunu anlamalı ve kabul etmeli. Milli iradenin üstünde güç yoktur. Siyaset millet için yapılır. Yabancı diplomatın iftira ve hezeyanlarıyla siyaset ypılmaz. İktidar olmak için farklı yerlerden medet umanlar, ciddiyeti tartışılır belgelerden medet ummaya başladılar. Biz diyoruz ki milete gelin. Gelin siyaseti millet için yapın. Başka odaklarda çare aramayın, kılavuz aramayın. Millet kılavuz olarak yeter. Gelin milletin arasına girin” diye konuştu.

Törende Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sivas Valisi Ali Kolat ve havalanına ismi verilen Nuri Demirağ'ın torunu AK Parti İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan da birar konuşma yaptı. Ardından önce canlı bağlantı ile bin kişilik Yurt-Kur öğrenci yurdu açıldı. Ardından Başbakan Erdoğan ve bakanlar kurdele keserek, terminal binası ve yapımı bitirilen okulların açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası Başbakan Erdoğan kente giderek Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti.

Haberin Devamı