Gazete Vatan Logo

Atalay'dan yangın açıklaması

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde sekiz hastanın ölümüyle sonuçlanan yangına erken müdahale edildiğini aksi takdirde olayın daha vahim sonuçlar doğuracağını söyledi.

Atalay, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünü araştırmak üzere kurulan Araştırma Komisyonu toplantısı öncesi komisyon üyeleri ve gazetecilerle bir süre sohbet etti.

Atalay, bu sabaha karşı sekiz hastanın ölümüyle sonuçlanan hastane yangını ile ilgili yangının araştırıldığını ilgili bakan ve yetkililerin olayla takip ettiklerini bildirdi.

Olayın sabaha karşı kendine iletildiğini belirten Atalay, “Valimiz işin başında. Çok erken müdahaleyle olayın büyümesine engel olundu. Benim gece telefonum baş ucumda. Bu olay da sabaha karşı haber verildi. Ve hemen gerek ilde gerekse bakanlığımız çok erken müdahale etmiştir” dedi.

-BAŞBAKAN VE BENİM TELEFONUM GECE BAŞUCUMUZDADIR-

Atalay, kendisine olayla ilgili haberin verilmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da arayarak kendisine bilgi verdiğini belirtti. Atalay, “Bizim gecemiz gündüzümüz yoktur. Benim gece telefonum başucumda ve açıktır. Sayın Başbakan’ın da öyle. Çünkü gündüz ulaşmak zor oluyor. Sayın Başbakan’a ve bana gece yarısında ulaşmak daha kolay oluyor. Nerde ne zaman olay olursa olsun anında haberimiz oluyor” diye konuştu.

Bakan Atalay, Mardin katliamında kullanılan silahların koruculara ait olmadığına yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine; “Ben böyle bir şey söylemedim. Henüz silahların balistik sonuçları çıkmadı. Kriminal çalışmalar sürüyor. Biz de çıkan sonuçları öğreneceğiz” dedi.

Atalay, Mardin’de beli bir düzenin bozulduğunu, çocuklarla ilgili ciddi kayıpların olduğunu ifade ederek, “Her şeyin telafisi var. Çocukların anne babaları öldü bunun telafisi yok. Onun dışında her şey halledilir. Sivil toplum örgütleri ilgili kurum ve kuruluşlar gerekeni yapıyor. Okullar açıldı” diye konuştu.

Atalay, her ülkede, her toplumda bu tür beklenmedik olayların yaşandığına dikkat çekerek, “Önemli olan erken müdahale ve organize olmak” dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünü araştırmak üzere kurulan komisyon bugünkü toplantısında İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı dinliyor.

Haberin Devamı