Gazete Vatan Logo
Futbol Zirvedeki yerini pekiştirdi!

Zirvedeki yerini pekiştirdi!

F.Bahçe, AEL Limassol’u deplasmandan sonra Kadıköy’de de devirip zirvedeki yerini pekiştirdi

Zirvedeki yerini pekiştirdi!

Maça hızlı giren Kanarya 11’de Kuyt’la öne geçti. 41’de Sow farkı 2’ye çıkarırken, 2. yarı Selçuk ve Senegalli golcü direkten döndü. Evinde galibiyet özlemini dindiren F.Bahçe 10 puanla tur için de avantaj yakaladı

LİGDE kimseyi mutlu edemese de F.Bahçe, Avrupa’da kendi kimliğiyle oynuyor. AEL ile grupta 2. maçına çıkan F.Bahçe 2-0’lık galibiyetle puanını 10’a çıkararak liderliğini sürdürdü. Rum Kesimi’ndeki maçta gol kornerden gelmişti, ilk gol yine korner. Dün ilk golde Gökhan topuk pası yaptı, 2. golde Cristian.

SAKAT olup da takıma geri dönen Yobo ve Meireles bir anda oyunu nasıl etkiledi gördünüz. Fark olur muydu? Özellikle kırmızıdan sonra evet! Kocaman “Bana zaman verin” derken, “Hiçbir zaman tam kadro çıkamadım” demek istiyordu. Egemen ve hazır Krasic de katıldığında takım gerçek gücünü gösterecektir. Bu galibiyet ülke puanı için hayırlıydı, Aykut hoca için de. Bu Avrupa’daki ilk Kadıköy zaferi oldu.

10’DA Sow düşe kalka söküp aldığı topu Stoch’a çıkardı, Slocak açısı kapanmasına rağmen vurdu, Degra kornere çıkardı. Korneri Cristian kullandı, Gökhan ön direkte topuk pası yaptı, seken topu Kuyt takip etti, iki adım atıp boş kaleye topu gönderdi: 1-0. 41’de jeneriklik gol geldi. Gökhan’ın pasını Cristian aynı onun gibi indirdi, Sow topu çekti vurdu ama ne falso: 2-0.

OUON KIZARDI

71’DE Kuyt solundaki Stoch’a çıkardı, o da çaprazdan vurdu, kaleci Degra uzanarak bu topu çıkardı. 71’de Ouon, gole giden Sow’u düşürünce kızardı, artık daha bir garantilemişti skoru F.Bahçe... İşte tam bu anda Caner ve Selçuk Hasan ile Cristian’ın yerine oyuna dahil oldu.

75’TE Stoch’un arapasına koşan Sow vurdu, kaleci bir kez daha başarılıydı. 79’da Gökhan ortaladı, Selçuk belli ki yine golü kovalıyordu, kafayı vurdu, direk. Sonrasında Sow, tekrar direk. Hemen akabindeki pozisyonda Meireles vurdu, kaleye giden topu bu sefer kaleci değil Sow çıkardı, çünkü top ona çarptı.

GALİBİYET taraftarın hoşuna gidince bir anda “Sen bizim Kocaman gururumuzsun” tezahüratı dalgalandı Saracoğlu’nda, Alex’i ananlar da oldu ama yuhalandı. Aklıma Marsilya maçı geldi de! ‘Skora göre yaşa, ona göre davran’ temel ilkemiz bu!

‘Baskı biraz olsun azaldı’

GRUP liderliğini sürdüren F.Bahçe’nin hocası Aykut Kocaman, futbolcuların baskı altında olduğunu söyledi. Genç hocanın maçtan sonraki açıklamaları şöyle:

“HEDEFİMİZ gruptan lider çıkmak. Takımda bizim neden olduğumuz bir şey yokken, oyuncularımızın üstünde dışarıdan gelen büyük bir baskı hissi var. Bunu kırabilmenin tek yolu da üst üste galibiyetler almak. Kazandığımız maçlar bu kötü hissi ortadan kaldıracak diye umuyoruz. Ordu’yu yenersek iyice rahatlayacağız. Takımla taraftar arasındaki ilişki bu galibiyetle biraz daha sıcak hale gelmiştir sanırım.

ŞİMDİ 10 puanımız var. Yani gruptaki diğer rakiplerimizle aramızda 5’er puan fark var. Umarım kalan maçlarımızda da en iyi sonuçları alarak yolumuza devam ederiz.”

Rekora 2 maç kaldı

AVRUPA kupalarında grubunu en çok puanla tamamlayan Türk takımı olan F.Bahçe bu unvanını geliştirmeye 2 adım daha yaklaştı. Sarı-lacivertliler 2009-10’da UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda 15 puan toplayıp grubunu lider bitirmişti. Kanarya bu sezon kalan 2 maçını da kazanırsa 16 puanla rekor kıracak.

Marsilya’ya son dakika darbesi

UEFA Avrupa Ligi’nde F.Bahçe ile birlikte C Grubu’nda yer alan Marsilya dün akşam B.Mönchengladbach’ı sahasında ağırladı. 20’de Hanke’nin golüyle öne geçen deplasman ekibine 54’te Joey Barton kornerden direkt kaleye attığı golle cevap verdi. 67’de Jordan Ayew, Marsilya’yı 2-1 öne geçirse de 90. dakikada sahneye çıkan Arango skoru 2-2 yaptı ve maç böyle bitti.

Haberin Devamı