Gazete Vatan Logo
Galatasaray Yalman, Alex Song için Londra’ya gidiyor

Yalman, Alex Song için Londra’ya gidiyor

Sportif AŞ’nin başına geçtikten sonra transfer konusuna el atan Alp Yalman, bonservisi Barcelona’da olan ve son iki sezonu West Ham’da kiralık geçiren Kamerunlu yıldızı kadroya katmak için kolları sıvadı.

Yalman, Alex Song için Londra’ya gidiyor

KÂBUS gibi geçen 2015-16 sezonunu Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak kapatan ve bir nebze de olsa teselli bulan G.Saray yavaş yavaş yeni sezonun hazırlıklarına başlıyor. UEFA’dan alınan 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmayı başardığı için bu yıl çekip bu dertten kurtulacak olan sarı-kırmızılılar 2016-17’de Süper Lig’de iddialı olacak bir kadro kurmaya hazırlanıyor.

FELIPE Melo’nun Inter’e gitmesinin ardından orta sahada büyük sıkıntı çeken G.Saray geride bıraktığımız sezonunu devre arasında Kasımpaşa’dan transfer ettiği Ryan Donk’tan istediği verimi alamazken transferde öncelik bu mevkide olacak. Bu bölgedeki eksiği gidermek için kollarını sıvayan isim ise Alp Yalman oldu.

SONG’UN AKRABASI

SPORTİF AŞ’nin başına geçtikten sonra üzerine birçok sorumluluğu kendi isteğiyle alan Yalman, transferde de aktif rol oynayacak. Sarı-kırmızılı yöneticinin G.Saray’a kazandırmak istediği oyuncu ise Alex Song. Uzun yıllar Arsenal’de oynadıktan sonra Barcelona’ya transfer olan ancak burada tutunamayıp 2 sezon üst üste Biliç’in takımı West Ham’a kiralık giden Song için Yalman birkaç gün içinde Londra’nın yolunu tutacak.

Haberin Devamı

BİR süre G.Saray ve Trabzon formalarını da giyen Rigobert Song’un akrabası olan Alex’in sarı-kırmızılılara gelmeye sıcak baktığı öğrenilirken Barça ile sözleşmesi sezon bitecek olan Kamerunlu orta saha makul bir bonservisle alınmaya çalışılacak.

Skrtel’i de isteyecek

ORTA sahada yaşadığı sorunların benzerini defans hattında da yaşayan ve tarihinin en çok gol yediği sezonlarından birini yaşayan G.Saray’da Alp Yalman bu bölge için de istediği ismi buldu. Londra’da Alex Song için görüşmeler yapacak olan Yalman daha sonra da stoper konusu için Liverpool’a geçecek.

YALMAN’IN buradan almak istediği oyuncu ise Beşiktaş’ın da gündeminde olan Martin Skrtel... İngiliz gazetesi Mirror da bu transfer girişimiyle ilgili haberleri okuyucularına aktarırken Denayer’in ayrılışıyla alternatif sayısı azalan stoper bölgesini Yalman, Skrtel ile güçlendirmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Kiradan dönenlere kapı gösterilecek

UEFA’DAN 1 yıl men cezası alan ve mali durumunu kontrol altında tutması gereken G.Saray’ın kiradan döneceklerle. Tam 10 ismi kiraya gönderen sarı-kırmızılılar, bu isimlere geri döndüklerinde toplam 23.5 milyon Euro maaş ödemek zorunda kalacak. Ancak UEFA’dan “65 milyon Euro’dan fazla maaş ödeyemezsin” uyarısı alan G.Saray bu 10 kişiden sadece Bruma, Telles ve Dzemaili’yi elde tutup Jem, Ontivero, Sercan Yıldırım, Endoğan Adili, Furkan Özçal gibi isimleri ya yeniden kiralayacak ya da bonservisleriyle gönderecek.