Gazete Vatan Logo
Galatasaray Teknik direktörü çıkmazı!

Teknik direktörü çıkmazı!

Yönetim kendi içinde kavgalar yaşarken sezon açılışına kısa bir süre kalsa da takımın başındaki isim hâlâ netleşmedi. Başkan Özbek’in gönlü Fatih Terim’den yana, Alp Yalman ise ‘Feldkamp’ etkisi yaratacak bir Alman çalıştırıcıyı istiyor.

Teknik direktörü çıkmazı!

GELECEK sezon için G.Saray’ın henüz teknik direktörü belirlenemezken yönetim de bu konuda tamamen anlaşmazlık içinde... 2015-16 sezonunda 5 teknik adam takımın başında sahaya çıkarken gelecek sezon için de henüz anlaşılan bir isim yok. İdareciler teknik adam konusunda üçe ayrılırken her kafadan da bir ses çıkmaya devam ediyor. Başkan Dursun Özbek Fatih Terim’i takımın başında görmek isterken Sportif AŞ’nin başına getirilen ve futbol takımının idari anlamdaki yükünü sırtlaması istenen Alp Yalman tercihini deneyimli bir Alman teknik adamdan kullanmaktan yana. 3. grupta ise Jan Olde Riekerink ile yola devam etmek isteyenler var... İşte G.Saray’daki teknik direktör sarmalı.

Özbek’in aklı fikri Terim’de

BAŞKAN Dursun Özbek, Euro 2016’da Milli Takım’ın başında bulunan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in yeniden takımın başına geçmesi için beklerken bu konuda çalışmalarını yapsa da turnuva sona ermeden resmi bir görüşme yapamayacak. Euro 2016’nın ardından Fatih Terim’i ikna edebileceğine inanan Özbek bu kendine bir hayli güvenirken gelecek sezon da takımı bu zorlu süreçten ancak Terim’in yardımı ile çıkarabileceğine inanıyor. Ancak 10 Temmuz’da sona erecek turnuva nedeniyle bu konudaki çalışmalar da zorunlu olarak ağırdan alınıyor.

Haberin Devamı

Alp Yalman Feldkamp’ını arıyor

1990-96 yılları arasında başkanlık yapan Alp Yalman yeniden Sportif AŞ yöneticisi olarak geri dönüş yaparken teknik direktörlüğe getirilecek isim konusunda ise tercihi net: Deneyimli bir Alman!

YALMAN 1992-93 ve 2007-08 sezonlarında takımın başında olan Karl-Heinz Feldkamp örneğinden yola çıkarak takımı disipline edecek, düzeni değiştirecek bir isim peşinde... Yalman’ın aklındaki ilk isim ise Jupp Heynckes. Kariyeri sayısız zaferle dolu Alman çalıştırıcı emekli olduğunu açıklayıp köşesine çekilirken Yalman’ın ikna turları da işe yaramadı ve 71 yaşındaki teknik adamdan umut kesildi. Bu isim sonrasında ise Yalman’ın listesindeki ikinci Alman’a, Thomas Schaaf’ın kapısı çalındı. Hannover’den ayrılan 55 yaşındaki teknik adamı göreve getirebilmek için Yalman elinden geleni yapıyor.

Haberin Devamı