Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Sporting'i Zengin ettik

Sporting'i Zengin ettik

Beşiktaş'a beraberlik yeten maçta Gomez'le öne geçti. Tolga'nın hataları Sporting'e turu getirdi.

Sporting'i Zengin ettik

58’de Gomez’le öne geçen Kartal, işler istediği gibi giderken 67’de Tolga çıkmakta gecikince Slimani’ye engel olamadı. Tecrübeli eldiven 72’de de kapattığı köşeden golü yerken son sözü 77’de Teofilo söyledi

MAÇ öncesinde Sporting Lizbon maçı her ne kadar beraberlik de tur için yetse de Beşiktaş adına çok zor gözüküyordu. Portekiz ekibi oynadığı son 11 maçın 10’unu kazanmış formda bir takımdı ve bu final niteliğindeki maçı evinde oynayacaktı.
ANCAK 67. dakikaya kadar işler harika gitti siyah-beyazlılar için. Rakibine neredeyse hiç pozisyon vermeyen Kartal, oyunu kontrol etti, pozisyonlar buldu hatta 58’de golü de buldu. İsmail’in orta sahada kazandığı topu aktardığı Ricardo Quaresma soldan trivelayla içeri kesti, Gomez’in tek dokunuşuyla skor 1-0 oldu.
FAKAT 67’de savunmanın arkasına atılan bir topu Slimani önüne indirmeye çalışırken ayağından açtı. Fakat Tolga çıkıp rahatlıkla topu alabilecekken tereddüt edince gecikti ve geçen sezon Club Brugge ile oynanan 2. maçta De Sutter’den yediği golün neredeyse kopyasını Slimani’den yedi.
AYNI SENARYO!
72’DE ise bir hava topu mücadelesinde Beck, topa Mario’nun vurmasına izin verdi. Düşen topu alan Ruiz sol çaprazdan vurdu, Tolga bu kez de kapattığı köşeden topu içeri aldı ve skor 2-1’e geldi.
MAÇA noktayı koyan gol ise 77. dakikada Beşiktaş defansının eksik yakalandığı anda, Beck’in de kademe hatası yaptığı sırada Teofilo’dan geldi. Teofilo, Tosic’i yatırdı, vurdu durumu 3-1 yaptı.
GEÇEN sezon Avrupa Ligi’ne son 16 turunda yine böyle bir maçta veda etmişti Beşiktaş... Yani hiç de kaybedecekmiş gibi durmadığı hatta rahatça kazanacakmış gibi gözüktüğü bir mücadelenin sonunda... Club Brugge karşısında da Tolga’nın bir hatasının ardından golü yemiş ve dağılmıştı, dün de aynı kabusu gördü ve bu kez gruplarda Avrupa’ya havlu attı.

Haberin Devamı