Gazete Vatan Logo
Futbol Sırtımız yere gelmeden pes demeyiz

Sırtımız yere gelmeden pes demeyiz

Fatih Terim, Euro 2016 için sonuna kadar savaşacaklarını söyledi:

Sırtımız yere gelmeden pes demeyiz

TÜRKİYE, tarihinde 6. kez Brezilya karşısına çıkmaya hazırlanırken tarihi randevu öncesinde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de önemli açıklamalarda bulundu.

RİVA'DA bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde hem Brezilya hem de pazar günü oynanacak Kazakistan maçı hakkında konuşan Terim, Sambacılar'a karşı oynamanın büyük prestij olduğunu kaydederken Euro 2016 için sonuna kadar mücadele edeceklerinin de altını çizdi:

"Ülkemizde Brezilya'ya büyük bir sempati olduğu gerçek. Çok uzakta olmalarına rağmen hepimiz onları yakında hissettik. Oynadıkları maçlarda neredeyse taraftarları olduk. Maçın sonucu ne olursa olsun, oyuncularımıza katkıda bulunacağını düşünüyorum. Ayrıca 70'in üzerinde ülkede yayınlanacak.

Ülkemiz adına güzel bir şey. Kadroda Felipe Melo'yu da görmek isterdim ama bu Dunga'nın tasarrufunda olan bir şey. Benimkisi sadece bir dilek. Eminim Melo da çok istemiştir.

‘ŞÖLEN?OLACAK’

SONUÇ her ne olursa olsun, burada iyi bir oyun ortaya koymak, mümkünse iyi bir skorla maçı tamamlamak istiyoruz.

Haberin Devamı

İnşallah özgüvenini daha yukarı taşımış bir takım olarak çıkarız. Federasyonumuzun yaptığı doğru bir uygulama. Güzel bir futbol şöleni olacak.

HOLLANDA karşılaşmasının ardından 5 maçımız daha olacak. Eğer bir puanın kırıntısı kadar bile şansımız varsa, mücadelemiz devam ediyor demektir.

Sırtımız yere gelmeden, 'pes' dememizin imkanı yok. İkincisi bunu kabullenmemiz de mümkün değil. En sonunda baktık matematiksel olarak da hiç şansımız yok, o zaman rakiplerimizi tebrik edebiliriz. Ondan evvel hiçbir maçı kırılma noktası kabul edemeyiz. Sonuna kadar her şeyi deneyeceğiz."

'Hakan&Ömer evladım gibi'
HAKAN Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ın Milli Takım'a alınmaması da Terim'e yöneltilen sorular arasındaydı. Terim’in iki oyuncu için yanıtı ise şöyle oldu: "Geçen kamptan bu yana aşağı yukarı 1 aydan fazla zaman geçti ama demek ki bu konuyu çözememişiz. Onlar benim için çok yabancı, uzak kalan iki oyuncumuz değil.
İKİSİ de bizim evladımız gibi. Muhakkak ki seçtiğimiz oyucuları, hatta seçmediğimiz oyuncuları kritik etme hakkına sahipsiniz. Hepsi benim evladım gibidir. Ortada sorun yok. Zaman bakalım neyi gösterecek. Allah nasip ederse hepimiz yaşayacağız."

Haberin Devamı

'Bulunduğumuz yerle yetinemeyiz'

"MEVCUT seviyenin yeterli olmadığı, daha yukarılara çıkmamız gerektiği ortada. Fiziksel, teknik ve taktik açıdan almamız gerek daha çok yol var. Bulunduğumuz yerle yetinmemeliyiz. Kolay sakatlanmayan, her maçı aynı istikrarda oynayabilen, bulunduğu yerden hoşnut olmayan, duruma itirazı olan, milli takımın çok özel bir yer olduğun hisseden ve burada çok çalışan oyunculardan kadro oluşturmalıyız."

'Kredimizi tükettik'

"KAZAKİSTAN maçıyla alınacak 3 puan, bize belirli bir hedef ve moral getirecek. Kazakistan galibiyeti bu tablomuzu değiştirmez tabii ama puanları sonuna kadar kovalama ümidi takım adına önemli. Her maçın kendine özgü bir durumu var ve biz kredilerimizi ilk 3 maçta tükettik."