Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Makineyi çözdük'

'Makineyi çözdük'

F.Bahçe teknik heyeti, 2 maç kala gruptan çıkmayı garantileyen Molde'nin gen haritasını çıkardı:

'Makineyi çözdük'

“Defansları çok iyi. Kanatları iyi işliyor. Orta alanda pas isabetleri de yüksek. Yoğun prese dikkat etmeliyiz. Birbirlerine yakın oynadıkları için de fazla enerji harcamıyorlar.”

F.BAHÇE Teknik Heyeti, büyük bir sürprize imza atıp 2 maç kala gruptan çıkmayı garantileyen Molde’nin şifrelerini çıkardı. Norveç temsilcisini iyi işleyen bir makineye benzeten Vitor Pereira ve yardımcıları, rakibin dikkat edilmesi gereken yönlerini tek tek analiz etti. İşte sarı-lacivertli kurmayların futbolculara yaptığı o uyarılar:
“DEFANSLARI çok sağlam. Özellikle defans ile orta saha bloğu yakın oynuyor. Rakibi hücumdayken yakalamayı seviyorlar ve bu boşluğu iyi değerlendiriyorlar. İki kanatları da iyi işliyor. Kanatlar topu hücum bölgesine aktardıklarında defans arkası koşu yapıyorlar ve gol pozisyonu buluyorlar.
‘YORULMUYORLAR’
ORTA alanda pas isabetleri yüksek. Kendi 1. bölgeleri ile 2. bölgede rakibi sıkıştırıp hızlı hücuma çıkıyorlar. İlk maçta bize de aynı taktiği uygulayıp yendiler. Yoğun prese dikkat etmek gerekiyor.
ÇOĞU takıma ve bize de ters gelen bir rakip Molde. Kısa, yerden ve birbirlerine yakın oynuyorlar. Yorulmadan çok fazla koşuyorlar. Fazla koştukları için de rakip fazla oyuncuyla oynuyor hissine kapılıyor. İçerde oynadıklarında saha ve hava şartları en büyük avantajları. Makine gibi işleyen bir düzene sahipler. Ama onları çözdük.”

Haberin Devamı