Gazete Vatan Logo
Futbol İşte Galatasaray'ın borcu!

İşte Galatasaray'ın borcu!

Aslan'da mali kongre öncesindeki son divanda kulübün raporları açıklandı:

İşte Galatasaray'ın borcu!

G.Saray'da dün yapılan divan kurulunda, açıklanan mali raporlar damgasını vurdu. Nisan ayında yapılacak Mali kongre öncesinde bütçe bilgileri açıklanırken sarı-kırmızılıların toplam borcu 1 milyar 152 milyon TL olarak duyuruldu. Önceki gün yapılması planlanan ancak Berkin Elvan'ın cenazesi nedeniyle bir gün ertelenen divan toplantısına başkan Ünal Aysal, programını değiştirmeyerek katılmadı.

Muhasip üye Mete İkiz'in açıkladığı raporlarda kulübün ve şirketlerin borç yapısı ayrı ayrı bütçelenirken sermaye artırımı için ayrılmış olan kaynağın kulüp bünyesinde birikmesinden dolayı kulübün, şirketlerden alacaklı duruma geldiğinin altı çizildi.

Satış gelirlerinin 405 milyon TL'den 495 milyon TL'ye yükseldiğini ve G.Saray'ın Avrupa'nın geliri en yüksek 17. kulübü haline geldiğini belirten İkiz, şunları söyledi: “597 milyon TL alacak var. 1 milyar 152 milyon TL de toplam borç. Asıl borç 638 milyon TL.

RAKİPLERİNİ GEÇTİ!

Kur farkından ise zararımız 38 milyon TL oldu. Banka kredi borcunda artış gözlendi. Banka kredi borcumuz 233 milyon TL. Bu borcun 144 milyon TL'si kısa vadede ve önümüzdeki yıl nakit zorluğu yaşanabilir. Gelir gider farkı ise 261 milyon dolar. Borçlarda 49 milyon dolarlık artış var.

Öte yandan G.Saray'ın borcu 1 milyar 152 milyon TL olarak açıklanırken Beşiktaş'ın son açıklanan borcu ise 489.7 milyon TL. F.Bahçe'de ise durum çok daha karışık. Dernek borcu olarak 142.5 milyon TL duyurulurken F.Bahçe Asbaşkanı Tahir Perek sarı-lacivertlilerin 562 milyon TL'lik borcu olduğunu söylemiş fakat sarı-lacivertlilerin eski yöneticisi Hulusi Belgü bu rakamın 1 milyar TL'yi aştığını iddia etmişti.

Haberin Devamı