Gazete Vatan Logo
Beşiktaş İsimler değişir bütçe kalır

İsimler değişir bütçe kalır

Beşiktaş yönetimi yeni sezonda futbol takımının maaş toplamında hiçbir değişiklik yapmayacak

İsimler değişir bütçe kalır

Siyah-beyazlılar 2014-15’in ikinci yarısındaki kadroya 24 milyon 191 bin 500 Euro garanti

para ödedi. Bu sezon gidenler ve geleceklerin ardından oluşacak ekibin toplam maaşı bu rakamı geçmeyecek

UEFA Mali Kontrol Komitesi ile yapılandırma anlaşması imzalayan ve bu nedenle kısıtlamalarla karşı karşıya kalan Beşiktaş, parasını dikkatli harcamak durumunda... Bu sezon UEFA’ya 22 kişilik oyuncu kadrosu bildirebilecek olan ve bonservis bedeli ödeyerek transfer yapabilmesi için oyuncu satma zorunluluğu bulunan yönetim, maddi sıkıntılar dolayısıyla yeni sezonda futbol takımının maaş toplamında hiçbir değişiklik yapmayacak.
BEŞİKTAŞ, geçen sezonun 2. yarısındaki kadrosuna 24 milyon 191 bin 500 Euro garanti ücret ödedi. En fazla parayı Demba Ba aldı. Senegalli oyuncu 2.5 milyon Euro garanti ücretin yanı sıra sözleşmesindeki “Sezonun ilk yarısında en az 6 maçta ilk 11’de yer alırsa 350 bin Euro, sezonun ikinci yarısında en az 6 maçta ilk 11’de yer alırsa 350 bin Euro ödenecektir” maddesi sayesinde toplam 3.2 milyon Euro kazandı.
3 İSİM GİTTİ, TOSIC GELDİ
GOLCÜ oyuncuyu, 1.7 milyon Euro’yla Cenk Tosun ve 1.5 milyon Euro’yla Sosa izledi. En az maaşı ise 148 bin Euro’yla genç Atınç ve 175 bin Euro’yla kaleci Günay aldı.
SİYAH-BEYAZLI takımdan şu ana dek 3 isim ayrıldı, yerlerine 1 futbolcu geldi. Giden Sivok, Uğur ve Opare’nin ayrılmasıyla bütçede 2 milyon 412 bin 500 Euro’luk yer açıldı. Gelen Tosic ise bunun 900 bin Euro’sunu şimdiden kapattı. Yönetim bundan sonra yapacağı hamlelerle takımın maaş toplamını 24 milyon Euro’yu aşmayacak şekilde ayarlayacak.

Haberin Devamı