Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Fenerbahçe'de Edin Dzeko'dan Galatasaray derbisi itirafı! 'Ortalık yanacak'

Fenerbahçe'de Edin Dzeko'dan Galatasaray derbisi itirafı! 'Ortalık yanacak'

Fenerbahçe'nin yıldızı Edin Dzeko, ülkesinin basınına Galatasaray derbisi öncesi dikkat çeken bir röportaj verdi. Tecrrübeli forvet, Kadıköy'deki kritik 90 dakikayla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Fenerbahçe'de Edin Dzeko'dan Galatasaray derbisi itirafı! 'Ortalık yanacak'

Inter'den ayrıldıktan sonra Fenerbahçe'ye imza atan ve sarı-lacivertlilerde kısa sürede taraftarın sevgilisi haline gelen Edin Dzeko, ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu.

Bosna Hersek basınından Face TV'ye konuşan Edin Dzeko, Galatasaray derbisinde unutulmaz bir atmosfer beklediğini dile getirdi: "80 bin kişinin kişinin önünde oynadım ama Türkiye'deki gibi bir atmosferi hiç yaşamadım. Derbi özel bir maç; ortalık yanacak."

Inter'den ayrıldıktan sonra çok önemli maaşlar içeren teklifler almasına rağmen neden Fenerbahçe'yi tercih ettiği yönündeki soruya Bosna Hersekli santrfor, "Pazar günü derbide göreceksiniz" cevabını verdi.

Kariyerinin paradan daha önemli olduğunun altını çizen Edin Dzeko, "Ben zaten yeterince para kazandım. Her şey para değil. Tek bir kariyerim var ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek, daha yüksek bir seviyede oynamak istiyorum. Bu benim için bir numara" diye konuştu.

Fenerbahçe'ye geldiği için çok mutlu olduğunu vurgulayan Edin Dzeko, "Fenerbahçe en az öncekiler kadar büyük bir kulüp. Hedefim Avrupa'da oynamak ve kendimi bir oyuncu gibi hissetmekti. Bu sahaya her çıktığımda aynı duyguyu yaşıyorum... İnanılmaz bir şey ve 'iyi ki buraya gelmişim' diyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

37 yaşındaki santrfor geleceğine dair gelen soruya şu cevabı verdi:

"Kendimi başkalarına kanıtlamama gerek yok. Eğer yapamadığımı görürsem, kendime bırakmam gerektiğini söylerim. Hissettiğim en büyük fark maçlar arasındaki toparlanma süreci. Eskiden üç ya da dört günde bir maç oynayabiliyordum, şimdi daha fazla zamana ihtiyacım var. Bazen dinlenmek benim için iyi oluyor."

Futbolda mantığın ayaklardan daha önemli olduğunu belirten Edin Dzeko, "Biz insanız, duygusalız. Bazen duygular kontrol edilemez. Aptalca şeyler de oldu ama kariyerim boyunca kendimi kontrol etmeye çalıştım. Futbol kafa ile oynanır, ayaklarla değil. Aldığınız tüm kararları kafanızla verirsiniz" diye konuştu.

Futboldan keyif aldığını ve kendisini iyi hissettiğini ancak kariyerinin sonunun yaklaştığının farkında olduğunu dile getiren Bosna Hersekli forvet şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Hala oyundan keyif alıyorum ve bir sonraki adımda ne yapacağımı düşünmüyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Tabii ki sonun yakın olduğunun farkındayım. Kariyerimden sonra ne yapacağımı hala bilmiyorum."

Futbol kariyerini noktaladıktan sonra teknik direktörlüğü düşünmediğini vurgulayan Edin Dzeko, "Teknik direktör olmak mı? Hayır, hayır. İlgilenmediğimden değil ama bu yönde düşünmüyorum. Bir oyuncu olarak sürekli seyahat ediyorsunuz ama antrenör olarak bu daha da kötü. Hiçbir zaman evde olmuyorsunuz" açıklamasını yaptı.

37 yaşındaki forvet sezon başında imza attığı Fenerbahçe'de 21 maça çıktı. Bosna Hersekli santrfor bu süreçte 16 gol ile 7 asist üretti. Edin Dzeko'nun Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek.