Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Federer finalde

Federer finalde

TEB BNP Paribas İstanbul Open'da bir numaralı seribaşı Roger Federer finale adını yazdırdı

Federer finalde

İKi gün, iki yorucu maç ve Federer için final öncesi iki zorlu rakip. ‘Federerseverler’ şu iki günde tenise doydu belki ama İsviçreli için işler o kadar da keyifli değildi. Yenilginin iki kez ucundan dönen Fedex, Gimeno-Traver maçının üzerine bir de Schwartzman karşısında zor anlar yaşayınca sinirlerine hakim olmakta zorlandı ve kortta ondan görmeye alışık olmadığımız tepkiler ortaya koydu.

MUHTEMELEN maçı her izleyen, tenis topunu arenadan dışarı attığında bu tarihi sayılabilecek ana tanıklık ederken şaşırmışlardır. Ona bu durumla ilgili soru yönelttiğimde, “İlk set iyi oynadığımı düşünmeme rağmen geriye düşünce hayal kırıklığına uğradım ve tepkimi sonunda topu dışarı atarak dışavurdum. Toprak kort diğer zeminler gibi değil. Topun nasıl sekeceğini kestiremeyebiliyorsunuz. Böyle tepkiler her zaman işe yarayamayabiliyor. Şanslıydım ki bu kez işe yaradı” dedi. Sanırım bu sözler her şeyi açıklıyordu.

SCHWARTZMAN erkeklerde en kısa oyunculardan biri olma özelliğini, yine çabukluğuyla avantaja çevirmeye çalıştı. Kariyerindeki ilk yarı finalini Federer’e karşı oynamak ve böylesi bir karakter ortaya koymak kolay iş değil. Ama kaybedecek bir şeyi olmaması da yine onun avantajıydı. Zaten üst üste -özellikle forehandinde- birçok basit hata yapan Federer de onun işini kolaylaştırıyordu. Ralliler uzadıkça 17 Grand Slam şampiyonunun hata sayısı da artıyordu. İlk servisi oyuna sokma oranının %53 olması da aslında, servis oyunlarına zor tutunmasına sebep oluyordu. Üçüncü sette Federer’in Arjantinli raketin backhandine attığı yüksek toplar filede kalmaya başlayınca işler ekselanslarının lehine döndü.

Haberin Devamı

TEZAHÜRAT YAPILDI!

ARJANTİNLİ raket maç boyunca o kadar kaliteli bir tenis ve centilmen bir karakter ortaya koydu ki, büyük çoğunluğu Federer izlemeye gelmiş tribünler onu “Diego” tezahüratlarıyla uğurladı.

ŞİMDİ Federer için sırada, Grigor Dimitrov’u eleyerek sürpriz yapan Pablo Cuevas var. Müthiş bir turnuva geçiren Arjantinli bakalım en iyi olduğu alanda, toprak kortta, Federer’e de diş geçirebilecek mi?

Haberin Devamı

Rakibi Cuevas!

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası yarı finalinde turnuvanın 3 numaralı seri başı Uruguaylı Pablo Cuevas, 2 numaralı seri başı Bulgar Grigor Dimitrov’u 2-0 yenerek finalde Roger Federer’in rakibi oldu. Cuevas, “Güzel bir galibiyet alarak finale çıktım” şeklinde konuştu.

TURNUVANIN finali bugün 17.00’de Garanti Koza Arena’da oynanacak ve şampiyon belli olacak.