Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Demirören'e süper destek

Demirören'e süper destek

Kulüpler Birliği Vakfı dün olağanüstü toplandı, 15 kulübün TFF seçimindeki tercihi başkan Yıldırım Demirören oldu

Demirören'e süper destek

G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Çaykur Rize, Torku Konya, G.Antep, Sivas, Eskişehir, Bursa Akhisar, Mersin İY ve lige yeni çıkan Kayseri, Antalya ve Osmanlı da başkan Yıldırım Demirören’in adaylığına onay verdi

Trabzonspor, Kasımpaşa ve G.Birliği gibi kulüpler çekimser kalmayı seçerken Göksel Gümüşdağ “Mevcut başkan Demirören ve yönetim kuruluyla yapacak daha çok şeyimiz olduğuna inanıyoruz” açıklamasını yaptı
KULÜPLER Birliği Vakfı’ndan Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’e destek mesajı çıktı. Vakıf başkanı Göksel Gümüşdağ’ın çağrısı üzerine dün tek maddelik gündem ile toplanan Kulüpler Birliği’nde, 15 kulüp Demirören’e destek verirken, Kasımpaşa, Trabzon ve G.Birliği çekimser kaldı. Toplantıya temsilci göndermeyen Osmanlı ise önce çekimser kalmalarına rağmen akşam saatlerinde desteğini açıkladı.
‘HEPSİNE SAYGILIYIZ’
VAKIF Başkanı Göksel Gümüşdağ; toplantının hemen ardından yaptığı açıklamada G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Bursaspor, Torku Konya, G.Antep, Eskişehir, Akhisar Belediye, Çaykur Rize, Sivas, Kayseri, Antalya ve Mersin İ.Y. temsilcilerinin Yıldırım Demirören’in adaylığına onay verdiğini belirten vakıf başkanı Gümüşdağ, “Diğer kulüplerimizin düşüncelerine de saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
ORTAK FİKİR: İSTİKRAR
GÖKSEL Gümüşdağ her kulübün rahatlıkla fikrini beyan ettiğini de vurgularken “Bu anlamda her kulübün fikrine saygı duyuyoruz. Bugün olağanüstü gerçekleştirdiğimiz toplantımız birlik, beraberlik ve çalışmaların istikrarı noktasında genel bir karar oluşturdu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun mevcut başkanı Yıldırım Demirören ve oluşturacağı yeni yönetim kuruluyla yapacak daha çok şeyimiz olduğuna inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
PTT 1. Lig de ‘BAŞKAN’LA DEVAM’ DEDİ
ÖTE yandan çekimser kalan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yönetim kurulu toplantısında Demirören’e destek verme konusunu görüşeceklerini belirtirken, daha önce seçimde Haluk Ulusoy’u desteklediğini açıklayan Kasımpaşaspor’un da benzer tavır içinde olduğuna işaret edildi.
TFF Başkanı Yıldırım Demirören dün PTT 1. Lig temsilcileriyle yaptığı toplantıda da çoğunluğun desteğini aldı. Süper Lig’in ardından PTT 1. Lig’de 18 kulübün 13’ü Demirören ile ‘devam’ derken, 5 ekip ise görüş bildirmemeyi tercih etti.
ADANA Demirspor, Elazığspor, Yeni Malatyaspor, Giresunspor, Boluspor, Karşıyaka, Göztepe, Altınordu A.Ş., Albimo Alanyaspor, Şanlıurfaspor, Samsunspor, G.Antep Belediyespor ve Balıkesirspor kulüplerinin başkanları dün yayınladıkları deklerasyonla seçimde Yıldırım Demirören’i destekleyeceklerini bildirdiler.
Fatih Terim’e yöneticilik teklifi
FUTBOL Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e TFF’nin yeni yönetiminde yer alması için de teklif de bulundu. 25-26 Haziran’da gerçekleştirilecek TFF seçimleri öncesinde ekibini daha da güçlendirmeyi hedefleyen Demirören’in futbol direktörlüğünün yanı sıra Milli Takım’dan sorumlu yönetici olması için Terim’e teklif yaptı.
BÖYLE bir uygulamanın Türkiye açısından henüz erken olduğunu belirten Fatih Terim ise TFF Başkanı’na bu düşüncesinden dolayı teşekkürlerini iletti. Tecrübeli teknik adamın ayrıca Türkiye Futbol Direktörü görevine devam etmek istediğini ve yönetici olarak yer almasının yanlış anlaşılabileceğini söylediği ifade edildi.
Başvuru için son tarih: 18 Haziran
FUTBOL Federasyonu’nun 25-26 Haziran’da yapılacak seçimli genel kurulunda başkan adayı olacaklar için son tarihi 18 Haziran. Haluk Ulusoy ve Erdal Alkış’ın sözlü ve yazılı olarak adaylıklarını açıklamalarına rağmen TFF’ye henüz resmi olarak başvuru yapmadıkları öğrenildi.
BU arada çekimser kalan G.Birliği’nin de TFF’’nin eski başkanvekili Ufuk Özerten’in başkan adaylığı ile kararını beklediği ifade edildi. Özerten’in de birkaç gün içinde bu konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.
295 delegenin 126’sı Süper Lig’den
Kulüp ağırlıklı genel kurul yapısında Süper Lig’in 126, PTT 1. Lig ve 2. Lig’in 36’şar, 3. Lig’in ise 54 delegesi bulunuyor. 43 delege ise taban birlikleri olarak adlandırılan TASKK, A Milli olmuş futbolcular, antrenör ve hakem dernekleri ile FIFA ve UEFA’da görev yapmış futbol adamları arasında paylaştırılıyor.
‘Biz de başkanın yanındayız’
SÜPER Lig’e yeni yükselen Osmanlı’nın başkanı Ahmet Gökçek, “Biz toplantıya katılmadık. Öncesinde de Göksel Gümüşdağ ile görüşme fırsatımız olmadığı için görüşümüzü bildiremedik. Bu nedenle bizim için çekimser açıklaması yapıldı. Osmanlıspor olarak Yıldırım Demirören ve ekibini destekliyoruz. Bunu kendilerine telefonda da söyledim. Türk futboluna hayırlı olsun” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı