Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Bu kural Türkler'e yarar'

'Bu kural Türkler'e yarar'

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, yabancı sınırlamasının kaldırılmasının zarar getirmeyeceğini söyledi.

'Bu kural Türkler'e yarar'

SARI-kırmızılı kulüpte dün yapılan Divan Kurulu toplantısı sonrasında başkan Duygun Yarsuvat önemli açıklamalarda bulundu. Havuz sistemi ile ilgili F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a destek veren Yarsuvat, yabancı sınırlamasının kaldırılmasının da uzun vadede Türk oyuncuların yararına olacağını savundu.

GELİRLER ARTAR

G.SARAY, F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzon’un dışında kurulacak bir havuz sisteminin diğer takımlara katkı sağlamayacağı görüşünde Aziz Yıldırım’a katılan Yarsuvat, “Diğer kulüp başkanlarının düşüncesi beni etkilemiyor. Bu 4 kulübün maçları para getiriyor. Her maç ayrı ayrı değerlendirilirse gelirimiz artar.

TÜRKLER'E FIRSAT

YABANCI kuralındaki değişiklik genç Türk oyuncuların yetişmesi için bir fırsat. 5 tane Türk ile sahaya çıkıyorduk, sonra Chelsea ile karşılaştığımızda, 11 tanesi de yabancı, hepsi seçilmiş insanlar. Olmaz böyle bir şey diyorduk, bunu değiştirdiler. En iyi oyuncuları hazırlayabilmek için bu iyi bir sistem.”

EN ESKİ KULÜPLER

KULÜPLER Birliği’nin geçen gün yapılan toplantısında da söyledim, devamlı G.Saray’a atıfta bulunuyorlar. Bunlar tarihi en eski olan kulüpler. Ben hukukçuyum, matematikten pek anlamam. Ama Aziz Yıldırım havuz sistemi için hesabını yaptıysa doğrudur. F.Bahçe de büyük kulüp, onun da seyircisi çok olacaktır.

Haberin Devamı

Yıldırım’ın kardeşi divan üyesi oldu

G.SARAY Divan Kurulu toplantısı dün yapılırken üyeliğe yeni hak kazanan kişilere beratları verildi... 221 kişi divan kurulu üyesi olmaya hak kazanırken F.Bahçe Başkanı aziz Yıldırım’ın kardeşi Acar Yıldırım da bu isimlerden biri oldu... Yeni katılımlarla birlikte divan kurulunun sayısı da 2 bin 38’e yükseldi.

‘Stoper için arayışımız var’

“Ben başarısız olacağım, 5. olacağım mı diyeyim. Tabii ki şampiyon olacağız. Benim için başarı kriteri 1. olmak. 2., 3. kim olur ona karışamam. Teknik adamlar transfere ihtiyacı olup olmayacağını söyler, biz de yönetici olarak bu istekleri yerine getirip getiremeyeceğimizi söyleriz. Stoper arayışı olduğunu ben de duydum.”

‘Tabii ki Avrupa’ya gideceğiz’

“AVRUPA kupalarına gidemeyeceğimiz yönünde bana gelen bir bilgi yok. Mehmet Helvacı bunu iyi niyetle mi söyledi bunu bir sorun. G.Saray, Avrupa kupalarına katılır tabii, gereken tedbirleri alıyoruz. Mehmet arkadaşımız başkan seçilecek ise, ona gayet güzel bir G.Saray teslim edeceğiz.”

Haberin Devamı

'Sneijder'i 50 milyon Euro'ya veririm'

“G.SARAY’IN ne cevap verdiği biliniyor Sneijder ile ilgili. Bana böyle bir karar gelmedi, en son karar verecek olan benim. Demek ki olgunlaşmamış, bana intikal etmedi. Şartlarına bakarım, iyi şartlar varsa, 50 milyon Euro verirlerse, niye vermeyeyim. İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara.”