Gazete Vatan Logo
Futbol Arsenal'e Stoke darbesi

Arsenal'e Stoke darbesi

İngiltere Premier Lig'in 15. haftasında Arsenal, deplasmanda Stoke City'ye 3-2 mağlup oldu ve Arsene Wenger'e yapılan eleştiriler tavan yaptı.

Arsenal'e Stoke darbesi

İngiltere Premier Lig'in 15. hafta mücadelesinde Arsenal, deplasmanda Stoke City ile karşı karşıya geldi. Britannia Stadı'nda oynanan mücadeleyi Stoke 3-2 kazandı ve rakibine büyük bir şok yaşattı.

Mücadeleye çok hızlı başlayan Stoke, henüz 1. dakikada dolmadan Peter Crouch ile öne geçti. 35. dakikada Bojan ve 45. dakikada Jonathan Walters ile farkı 3'e çıkartan Stoke, Wenger'in öğrencilerini şoke etti. Arsenal 68. dakikada penaltıdan Santi Cazorla ve 70. dakikada Aaron Ramsey ile farkı 1' indirdi. Londra ekibinde Calum Chambers, 78. dakikada kırmızı kart ile oyun dışında kalırken, yapılan baskı beraberliğe yetmedi.

Bu skorun ardından, son dönemde taraftarlarının eleştirilerine maruz kalan menajer Arsene Wenger'in Arsenal'i 23 puanla 6. basamakta kaldı. Stoke City ise 18 puana yükseldi. Premier Lig'in 16. haftasında Arsenal evinde Newcastle United'ı ağırlayacakken, Stoke City ise deplasmanda Crystal Palace'a konuk olacak.