Gazete Vatan Logo

Ertesi gün hapları ne zaman kullanılmalı?

Özellikle cinsel ilişki konusunda ertesi gün hapı büyük bir öneme sahiptir. Pek çok kişi bu hap konusunda bilgi almaya ve nasıl kullanıldığını öğrenmeye çalışmaktadır.

Ertesi gün hapları ne zaman kullanılmalı?

Ertesi gün hapını özellikle gerekli zamanda kullanmak çok önemlidir. Geç kullanımı ile beraber cinsel ilişkinin ardından etkili olmayacağı ifade edilebilir.

Ertesi Gün Hapı Nedir?

Yüksek progesteron hormonu içerikli bir ilaç olarak ertesi gün hapı öne çıkmaktadır. Aynı zamanda eczanelerde ücretsiz bir şekilde satışı gerçekleştirilen ilaç olduğunu söylemek mümkündür. Gebeliğin planlanmadığı dönemlerde cinsel ilişkiye girilmesinin ardından gebelik oluşumunu önlemek için kullanılan bir haptır. Aynı zamanda bu konuda oldukça etkili bir hap olduğunu ifade etmek mümkündür. Adından da anlaşılacağı üzere cinsel ilişkinin ertesi günü kullanım imkanı verir.

Ertesi Gün Hapı Nasıl Kullanılır?

Özellikle merak edilen konular içerisinde ertesi gün hapının nasıl kullanılacağı geliyor. Bu bağlamda temel olarak korumasız cinsel ilişkinin ardından 72 saat içerisinde kullanılması gerekir. Ayrıca olabildiğince hızlı bir şekilde ağız yoluyla alınmalıdır. İstenmeyen gebeliklerin oluşmaması adına acil ve gerekli durumlarda mutlaka kullanması gereken önemli haplar içerisinde yer alır. Genelde en fazla 72 saat içerisinde değerlendirildiği vakit, gebeliği önlemede oldukça etkili bir hap olarak öne çıkar. Bu konuda günümüzde en yaygın kullanılan ilaçlar arasında yer aldığını söylemek mümkün.

Haberin Devamı

Ertesi Gün Hapları Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Korumasız şekilde gerçekleşen cinsel ilişkinin ardından gebelik oluşumunu önlemek için farklı yöntemler kullanılmaktadır. Özellikle bunlar içerisinde ertesi gün hapları çok daha kolay kullanımı ve etkili şekilde öne çıkıyor. Tabii burada önemli olan ertesi gün haplarının ne zaman kullanılacak olmasıdır. Genel olarak bu hapların etki süresi 72 saat olarak öne çıkar. Yani diğer bir ifade ile korunmasız cinsel ilişkinin hemen arkasından 72 saat içerisinde bu hap değerlendirilebilir. Tabii daha erken alımı istenmeyen ve yaşanabilecek olası gebeliğin önüne geçme noktasında çok daha etkili olur.

Ertesi Gün Hapı Etkili midir?

Ertesi gün hapı etkili olup olmadığı merak edilen önemli konulardan biridir. Bu hap gebeliğin önüne geçme ve istenmeyen bir durum oluşması noktasında etkilidir. 72 saat içerisinde kullanım ile beraber gebeliğin önüne geçer.

Haberin Devamı