Gazete Vatan Logo

Ettehiyyatü duası okunuşu, anlamı ve fazileti! Tahiyyat duası nedir, Ramazan’da Tahiyyat duası okunur mu? Ettehiyyatü duası fazileti…

Ettehiyyatü duası, namaz esnasında okunan dualar arasında yer alır. İşte Ramazan'da Ettehiyyatü Duasının fazileti

Ettehiyyatü duası okunuşu, anlamı ve fazileti! Tahiyyat duası nedir, Ramazan’da Tahiyyat duası okunur mu? Ettehiyyatü duası fazileti…

Ettehiyyatü duası, namaz ibadetini yerine getirecekler tarafından sorgulanıyor. Ettehiyyatü duası ile bütünlük kazanan namazlar ile ibadetler gerçekleştirilmiş sayılır. Peki, ettehiyyatü duasının okunuşu nasıldır? İşte, Ettehiyyatü duasının okunuşu ve anlamı…

RAMAZAN'DA ETTEHİYYATÜ DUASININ FAZİLETİ VE FAYDALARI

Ramazan ayında Ettehiyatü gibi duaları bol bol okunması tavsiye edilir.

Ettehiyyatü duasının Müslümanlar tarafından okunması bereket getirir.

Yemek yapan bir kimse bu duayı yemeğin bereketlenmesi için okuyabilir.

Darda kalan Müslümanlar içlerinden Ettehiyatü duasını okuduklarında Allah (cc) onlara kolaylık sağlar.

Sıkıntılı zamanlarda bu duanın okunması kişilerin huzura ermesini sağlayacaktır.

Evden dışarı çıkarken bu duanın okunması oldukça önemlidir.

Yolculuk yaparken bu duanın okunması namaz vakitlerine yetişmek için önemlidir.

Müslümanların gece yatmadan önce bu duayı okuması gerekir.

Kulların kendilerini yalnız hissettikleri zaman bu duayı okuyarak yalnız olmadıklarını hissedeceklerdir.

Haberin Devamı

Ettehiyatü duasının sürekli okunması bu duanın rahmet ve bereketinden faydalanmak için oldukça önemlidir.

Ettehiyatğ Duası Miraç gecesi ortaya çıkan bir duadır. Bereketi de oldukça fazladır. Bu sebeple mübarek Ramazan ayında da bol bol okunması gerekmektedir. Namazlarda ara rekatlarda ve son rekatta okunması gerekir. Dara düşen ve kendini huzursuz hisseden Müslümanlar bu duayı okudukları vakit huzura ereceklerdir.

Namaz, Müslümanlara Miraç gecesi hediye edilmiştir. Müslümanlar Peygamber Efendimiz (SAV)'in kıldığı şekilde namazı kılmaktadır. Bu sebeple namazlarda bu duanın okunmasının önemi oldukça büyüktür. Ramazan ayında da bu değerli duanın dillerden düşmemesi gerekmektedir.

Hz. Muhammed (SAV) Ettehiyatü duasını okuyan kişilere yerde ve gökte Allah'ın tüm bereket ve rahmeti erişir şeklinde buyurmuştur.

ETTEHİYYATÜ DUASI OKUNUŞU

Ettehiyyâtu lillâhi ve’s-salevâtu ve’t-tayyibâtu esselâmu ‘aleyke eyyuhe’n-nebiyyu ve rahmetullâhi ve berakâtuhû esselâmu ‘aleynâ ve ‘alâ ‘ıbâdillâhi’s-salihîn. Eşhedu en lâ ilâhe illallâh ve eşhedu enne Muhammeden ‘abduhû ve rasûluh.

Haberin Devamı

ETTEHİYYATÜ TÜRKÇE ANLAMI (DİYANET MEALİ)

Selam, rahmet ve bütün güzellikler, her türlü dil, beden ve mal ile yapılan ibadet Allah’a mahsustur. Ey Peygamber! Allah’ın rahmeti ve bereketleri senin üzerine olsun. Selâm bizlere ve Allah’ın sâlih kullarına olsun. Ben şahadet ederim (kesinlikle bilirim) ki, Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur. Ve şahadet ederim ki Hazret-i Muhammed Allah’ın kulu ve Resûlüdür.