Gazete Vatan Logo

Skoda Kodiaq ile yeni müşteri avına çıktı

Skoda’nın merakla beklenen SUV modeli Kodiaq, Şubat 2017’de Türkiye’ye geliyor. Çek marka Kodiaq ile yeni müşteriler kazanmayı ve imajını güçlendirmeyi hedefliyor.

Skoda Kodiaq ile yeni müşteri avına çıktı

Skoda’nın yeni SUV modeli Kodiaq’ın sır perdesi kalktı. Çek markanın yeni SUV modeli, 2017’den itibaren yollara çıkacak. Skoda, Kodiaq’la müşteri kitlesini genişletmeyi hedefliyor. Kodiaq’a ilk bakışta geniş ve üç boyutlu ızgara, kristal detaylara sahip farlar, köşeli hatlara sahip çamurluklar, yüksek omuz çizgisi ve sportif çizgiler öne çıkıyor. SUV 5 veya 7 koltukla tercih edilebiliyor.

Kodiaq’ın Skoda markası için yepyeni bir dönemi temsil ettiğini ifade eden Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, “Kodiaq ile Skoda yepyeni bir segmente giriş yaparak adından daha fazla söz ettirmeye devam edecek SUV atağını başlatmış oldu. Premium özelliklerle donatılan Kodiaq, aynı zamanda Skoda markasının Türkiye dahil olmak üzere tüm dünyada yeni bir müşteri kitlesine ulaşmasını sağlayacak. Kodiaq markanın imajına da büyük bir katkı sağlayacak” diye konuştu.

Kodiaq’ı Türkiye’de 2017’nin Şubat ayında sunmaya başlayacaklarını belirten Tolga Senyücel, “Lansmandan itibaren ülkemizde farklı beygir güçlerine sahip 1.4 TSI benzinli ve 2.0 lt TDI dizel motorları sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

Kamerayla izliyor tehlikeyi uyarıyor

Skoda’nın yeni SUV modeli Kodiaq, sürücüye yardım eden güvenlik sistemleriyle dikkat çekiyor. Çevre Kamerası olarak adlandırılan sistem, aracın önünde, arkasında ve aynalarında yer alan kameralarda gerçek zamanlı olarak ekranda aracın yukarıdan 360 derecelik görüntüsü yansıtıyor. Böylece sürücü, otomobilin etrafında neler olduğunu rahatça görebiliyor. Ön Asistan da standart radarları kullanarak önde tehlike yaratabilecek yayaları ve diğer araçları algılıyor. Gerektiğinde sürücüyü uyaran sistem, aynı zamanda kısmi olarak veya tam olarak otomatik fren yapabiliyor.