Gazete Vatan Logo

Ferrari SP48 Unica’yı tanıttı! Bu Ferrari’den bir tane üretilecek!

Ferrari, Omologata ve BR20 gibi eşsiz modellerine bir yenisini daha ekledi.

Ferrari SP48 Unica’yı tanıttı! Bu Ferrari’den bir tane üretilecek!

Ferrari’nin “özel projeler” serisine eklenen, son üye SP48 Unica tanıtıldı. Tasarımının her aşamasına dahil olan köklü bir Ferrari müşterisi için hayata geçirilen ve sadece bir adet üretilecek olan özel model, yarış ruhu ve hız tutkusunu tamamen yeni bir boyuta taşıyor. SP48 Unica, Ferrari’nin yenilikçi ve tutku dolu değerlerini koruyarak; mevcut bir modeli büyük bir ustalıkla dönüştürmesini de yansıtıyor.


“Tamamen Kişiye Özel”

Flavio Manzoni önderliğindeki Ferrari Tasarım Merkezi’nde hayata geçirilen ve F8 Tributo platformu üzerine yükselen iki kişilik spor Berlinetta, gergin çizgileri ve agresif duruşu ile feyz aldığı orijinal modelden ayrışıyor. SP48 Unica’nın tasarımında ayrıca yeniden tasarlanan farları ve yeniden konumlandırılan fren havalandırma girişleri, ona ön bölümde “Ok” yaklaşımını yansıtan yüzünü kazandırıyor.

Ön ızgara ve motor hava girişlerinin tamamen yeniden tasarlanabilmesi için prosedürel-parametrik modelleme ve 3-Boyutlu prototipleme tekniklerini kullanılan SP48 Unica’nın mükemmel 3-Boyutlu ızgaraları da benzersiz ifadesine katkı sağlıyor.

Haberin Devamı