Gazete Vatan Logo
Magazin Uyuşturucunun şifresi: “SÜT”

Uyuşturucunun şifresi: “SÜT”

Uyuşturucunun şifresi: “SÜT”

Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut gibi ünlü isimlerin de bulunduğu uyuşturucu davasında şüphelilerin “Süt”, “Papatya” ve “CD” şifresini kullandıkları ortaya çıktı.

İstanbul’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda aralarından ünlü isimlerin de bulunduğu 53 şüpheli hakkında “uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak” suçundan hazırlanan iddianame kabul edildi. 21 Mayıs’ta görülecek davanın iddianamesinde ünlü isimlerin birçoğunun uyuşturucu içmek için bir araya geldikleri, teknik takibe takılmamak için de uyuşturucu yerine kendi aralarında belirledikleri şifreleri kullandıkları anlatıldı. İddianamede, oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’nun, Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal ve Murat Yıldırım’dan temin ettiği esrarı kendi evinde Engin Altan Düzyatan, Murat Yıldırım ve Rıza Kocaoğlu ile birlikte kullandığı dile getirildi. Uyuşturucu için yer temin ettiği belirtilen İmirzalıoğlu’nun, esrar almaya gidemediği zamanlarda şoförünü gönderdiği iddia edildi. Ünlü oyuncunun teknik takibe yakalanmamak için telefon görüşmelerinde esrardan, “CD”, “papatya” ve “süt” diye söz ettiği ortaya çıktı.

Uyuşturucunun şifresi: “SÜT”


Cansu Dere’ye takipsizlik

Soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan, oyuncular Berrrak Tüzünataç, Engin Altan Düzyatan, İlker Aksum, Nehir Erdoğan, Bartu Küçükçağlayan, Özge Özpirinççi ve Burçin Terzioğlu’nun da aralarında bulunduğu 11 kişi ve soruşturma kapsamında teknik takibe takılan Cansu Dere’nin de aralarında olduğu kimlikleri tespit edilemeyen 84 kişi hakkında “uyuşturucu ticareti yapma, sağlama, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” suçlarından, takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

İddianamede oyuncu Hakan Yılmaz’ın ‘çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek, uyuşturucu ticareti ve uyuşturucu kullanmak’ tan 20 yıla kadar hapsi istenirken, aralarında Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir’in bulunduğu 32 şüphelinin, “uyuşturucu madde ticareti yapmak” ve “uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak” suçlarından 6 yıldan 17 yıla kadar hapsi talep edildi. Rıza Kocaoğlu hakkında ise ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 5 ile 15 yıla kadar hapsi istendi.

BERRAK’A DAVET

İddianamede ünlü oyuncu Murat Yıldırım da sanık olarak yer aldığı ortaya çıkarken, Yıldırım’ın aldığı uyuşturucuyu eşi Burçin Terzioğlu’na Engin Altan Düzyatan ve Kenan İmirzalıoğlu’na verdiği detaylı bir şekilde anlatıldı. Oyuncu Rıza Kocaoğlu’nun da, esrar kullanılan ortamlara Berrak Tüzünataç’ı da davet ettiği anlatılan iddianamede, Kocaoğlu’nun esrarı Klagaris (Sigaralık)olarak şifrelediği belirtildi.

Haberin Devamı