Gazete Vatan Logo
Magazin Usta oyuncu Rıza Akın'ı veda! Eşi bakakaldı...

Usta oyuncu Rıza Akın'ı veda! Eşi bakakaldı...

Beyin kanaması geçirdikten sonra geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden aktör, yazar ve gazeteci Rıza Akın için bugün Atlas Sineması’nda veda töreni düzenlendi. Sevenleri usta oyuncuya veda etmek için salonda hazır bulundu. Törende duygusal anlar yaşandı.

Usta oyuncu Rıza Akın'ı veda! Eşi bakakaldı...

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanınca hemen hastaneye kaldırılan Rıza Akın'ın yapılan kontrollerin ardından beyin kanaması geçirdiği anlaşılmıştı. Ameliyata alınan usta oyuncu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Rıza Akın’ın dostları ve sevenleri bugün Atlas Sineması’nda bir araya geldi. Birçok başarılı projede yer alan Akın'ın veda töreninde duygusal anlar yaşandı.

 

Başta Japon Miho Shimotashiro olmak üzer sevenleri Akın'a gözyaşlarıyla veda etti.

Törene; Rıza Akın'ın sinema sektöründen arkadaşları ile sanat dünyasından dostları Menderes Samancılar, Nur Sürer, Levent Özdilek, Tayfun Pirselimoğlu ile Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katıldı.

Rıza Akın'ın yakın arkadaşı Menderes Samancılar ise, '40 yıllık dostum. Rıza ile güzel günlerimiz geçti. Ölümden de konuşurduk ara ara; hayatta en zoru insanın arkadaşlarını göndermesi. Keşke bir formül olsa da hep beraber gitsek! Acı çekmeye gelmişiz sürekli arkadaşlarımızı gönderiyoruz, arkadaşları göndermek kadar kötü bir şey yok. Arkadaşları yolca etmek bitmiyor, hele Rıza gibi…" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Cenazede genç nesil oyunculardan kimsenin yer almaması dikkat çekerken, Akın ile geçtiğimiz yıl aynı dizide yer alan Yağmur Tanrısevsin'in salonda yer aldığı görüldü.

 

Ünlü oyuncunun cenazesi yarın Adana’da toprağa verilecek.

"KAFEDE YÜZÜNÜ GÖRDÜĞÜM AN DOSTLUĞUMUZ BAŞLADI"

Törende dostları ve birlikte çalıştığı arkadaşları, usta sanatçıyı anlattı. Yönetmen, senarist ve yapımcı Tayfun Pirselimoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Çok acılar ve hikayeler çekmesine rağmen bundan ironiyle bahsedecek, dünya ile ilişkisini doğru yerden kurmayı beceren bir ruhtu. Ondan çok şey öğrendim. O bana 'Hocam' derdi ama bana esas hocalık yapan odur. Benin hemen tüm filmlerimde yer aldı. Benim keşfettiğim söyleniyor, onun kafede yüzünü gördüğüm andan itibaren dostluğumuz başlamıştı. Türk sineması çok önemli bir oyuncuyu kaybetti ama ben dostumu kaybettim.

"SANKİ HAYATLA DALGA GEÇERDİ"

Oyuncu Levent Özdilek, "Bazı insanlar vardır aklınıza geldiği zaman gülümsersiniz farkında olmadan. Rıza işte öyle biriydi. Çünkü hayatı hem çok ciddiye alan, sağlam duruşu olan, emekten, alın terinden yana devrimci bir ruha sahipti. Hayatın tüm olumsuzluklarına karşı müthiş bir espri gücü vardı. Sanki hayatla dalga geçirdi. Ben de onu tanıma şerefine nail oldum. Hayatın olumsuzluklarına karşı aslında bu onun kalkanı, gücüydü" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında memleketi Adana’ya gelen Rıza Akın, 5 Nisan 2019 tarihinde, Hadırlı Mahallesi’ndeki portakal bahçesinde Japon Miho Shimotashiro ile evlenmişti.

 

RIZA AKIN KİMDİR?

Rıza Akın 15 Eylül 1957 tarihinde Erzincanlı bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Tiyatroyla Adana Halkevi'nde ortaokul yıllarında tanıştı. Tiyatroya olan ilgisi Akın'ın hayatını değiştirdi. Eğitim için Ankara'ya taşındı. Ankara Birlik Tiyatrosu'nda profesyonel oldu. Tiyatro yaşantısına (1969-1977) ara verdikten sonra iletişim fakültesinde okudu ve gazetecilik yapmaya başladı. Tiyatroyu oyunculuk dışındaki çalışmalarla Adana'da sürdürdü. 1997 yılında Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nu kurdu ve beş yıl oranın sanat danışmanlığını yaptı. 2005 yılında Tayfun Pirselimoğlu'nun tamamlanamayan Kuartet adlı filmiyle oyunculuğa döndü. Birbirinden başarılı projelerde yer alan Akın, en son 'Sevmedim Deme' filminde rol almıştı.

Haberin Devamı

95’inci Akademi Ödülleri için 'Türkiye'nin En İyi Uluslararası Film' adayı, yapımcılığını Vildan Erşen'in, yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu'nun üstlendiği Kerr filmi olarak belirlendi. Rıza Akın en son Kerr filmiyle kamera karşısına geçti. Film 22 Nisan'da vizyona girecek.