Gazete Vatan Logo
Magazin Ünlülerin en çok tercih ettiği operasyon: Bişektomi

Ünlülerin en çok tercih ettiği operasyon: Bişektomi

Ünlülerin son zamanlarda en çok tercih ettiği estetiklerden biri de Bişektomi (Yanak İnceltme) operasyonu oldu. Ünlüler bu uygulama ile yeni ve dikkat çekici bir görünüme kavuşuyor. Uygulamanın kısa sürede yapılması ve işlem sonrasında iyileşme sürecinin kolay olması nedeniyle daha çok tercih ediliyor. Angelina Jolie'den Hande Erçel'e kadar birçok ünlünün yaptırdığı operasyonun detaylarını sizler için araştırdık.

Ünlülerin en çok tercih ettiği operasyon: Bişektomi

Cansu Akalp/Gazetevatan.com

Son dönemlerin en trend estetik operasyonlarından Hollywood yanağını yaptırmayan ünlü neredeyse kalmadı. Yabancı isimlerin yanı sıra; listede pek çok Türk isim de bulunuyor. Bu isimler arasında en çok Hande Erçel konuşulsa da, Almeda Abazi, Fahriye Evcen, Demet Şener de bu işlemi yaptıran ünlüler arasında yer alıyor. Dünyaca ünlü yıldızlardan Angelina Jolie ve Bella Hadid de listede bulunuyor. 

Sosyal medyada en çok takipçisi olan ünlülerden Hande Erçel geçtiğimiz sene sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşmıştı. Erçel, fotoğrafına 'Bazlama surat' diye yorum yapan sosyal medya fenomeni Lütfü Alp Kılınç'ı savcılığa şikayet etti. Mahkeme sosyal medya fenomeni Alp Kılınç'ın, Hande Erçel'e bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

Erçel, bu tür yorumlara daha fazla dayanamadı ve birçok estetik operasyon geçirdi. Son dönemin popüler uygulaması elmacık dolgusu işlemini yaptıran Hande Erçel, böylelikle elmacık kemiklerini daha da belirginleştirdi. Kare yüz şekline sahip olan Erçel, Masseter Botoksu ile yüzünün alt kısmını inceltti ve daha orantılı bir yüz hattına sahip oldu. Bişektomi uygulamasıyla oyuncu, yanaklarındaki yağları aldırdı. Bu işlemlerin ardından Hande Erçel, son olarak çene dolgusu yaptırarak çene hattını daha belirgin hale getirdi. 

Haberin Devamı


Oyuncu Fahriye Evcen, Bişektomi uygulaması yaptırarak istediği yüz hatlarına sahip olmayı başardı.

Hollywood yanağı modasına uyan ünlülerden biri de Meryem Uzerli. Yanaklarından yağ aldıran Uzerli, böylece daha kemikli bir yüze sahip oldu.

Geçtiğimiz yaz başlayan ve bu yıl da popülerliği devam eden Bişektomi(Yanak İnceltme) operasyonu ünlülerin en çok tercih ettiği uygulamalardan biri oldu. Tombul yanaklar birçok kişi tarafından bir sorun olarak görülüyor. Kalın ya da tombul görünümlü yanaklar kişilerin olduğundan daha kilolu görünmesine sebep olurken; ince hatlı yüz yapısı kişinin daha estetik ve daha genç görünmesini sağlıyor. Kişiyi rahatsız eden bu görüntü yanak inceltme estetiği yani Bişektomi ile kolayca giderilebiliyor.

Haberin Devamı

BİŞEKTOMİ İLE DİKKAT ÇEKEN YÜZ HATLARI!

Yanak estetiği olarak da tanımlanabilen Bişektomi, yüz hatlarına daha keskin bir görünüm kazandırmak için yanak yağlarının alınmasıyla yapılan bir estetik operasyon türüdür. İdeal yüz şekli, hatları belirgin ve ince bir yüz olarak kabul edilir. Bazı zamanlarda kişinin yüz ve yanak yapısı kendisini olduğundan kilolu gösterebilir.

Bişektomi ameliyatı ile yüze şekil verilmesi kişinin yanak bölgesindeki fazla yağ dokusunun çıkarılması ile gerçekleştirilir. Hollywood yanağı olarak da isimlendirilen Bişektomi ameliyatı, elmacık kemiklerini ortaya çıkararak yüzde daha ince ve genç bir görünüm sağlar.

Yanak estetiği olarak yaygın hale gelen bu uygulama ile yüz bölgesinde farklı bir görünüm sağlanıyor. Spor ve diyet ile kilo verse de, yüz bölgesinde istediği sonucu elde edemeyen pek çok kişi Bişektomi operasyonuna başvurur. Peki ünlülerin sıklıkla tercih ettiği Bişektomi uygulaması nedir? Kimler yapabilir? Ne kadar süre kalıcı?  Estetik ve Plastik Cerrahı Uzmanı Op.Dr. Burçe Karantinacı, Gazetevatan.com için yanıtladı. 

Haberin Devamı

Karantinacı, 'Sosyal medyada Hollywood Yanağı olarak bilinen operasyon belirgin elmacık kemikleri ve elmacık kemiklerinin hemen altındaki hafif konkav yani içeri çökük görüntü oluşturmak için yapılıyor. Bu operasyon elmacık kemiklerine dolgu uygulaması gerekirse bilekliği ile tamamlanabilir.' diye konuştu.

45 YAŞ ALTI AMELİYATI GÜVENLE YAPTIRABİLİR!

Peki Bişektomi ameliyatının öncesi ve sonrasında ne yapılmalı? Bu ameliyatı kimler yaptırmalı? sorusuna ise Estetik ve Plastik Cerrahı Uzmanı, "45 yaş üstüne varılan sarkıklığı artırabileceği için bu ameliyatı öneriyoruz 45 yaş altı bu ameliyatı güvenle yaptırabilir. Bişektomi öncesi her ameliyat gibi kan sulandırıcıların kullanılmaması alkol tüketiminin sınırlandırılması gerekiyor. Ameliyat sonrasi ağız hijyenik dikkat etmek ve 3 gün sıvı gıda ile beslenmek gerekiyor. Çünkü bu ameliyat ağız içinden 1 cm kesi ile yapılıyor." dedi.

Bişektomi yaptıranlar bu uygulamanın kısa sürede yapılması ve kişiyi yormaması sebebiyle tercih ediyor. Çoğu kişi spor ile ve diyet ile kolaylıkla kilo veriyor ama tüm uğraşlarına rağmen yanaklarındaki yağ dokusunda incelme olmuyor. Pek çok kişi çözümü estetik uygulamalarında arıyor. Bişektomi de bu sorunu yaşayan pek çok kişi için öncelikli tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Kimler bu uygulamayı yaptırabilir? sorusuna ise Op.Dr.Burçe Karantinacı, "45 yaş altı yanak bölgesinde belirgin fazlalığı olan yüzünün bir miktar incelemesini isteyen herkes bu ameliyatı yaptırabilir" yanıtını verdi.

Estetik ve Plastik Cerrahı Uzmanı Op.Dr. Burçe Karantinacı'ya göre, "Bişektomi ameliyatı lokal anestezi altında yapılabilmesi ve iyileşme süresinin kısa olmasından dolayı oldukça kolay bir ameliyattır ancak sonucu görmek için ödemlerin inmesi beklenmektedir ve bu süreç minimum 3 haftadır."

Bişektomi ameliyatı sonuçlarının kalıcı olduğunu söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahı Burçe Karantinacı, bu ameliyat için ayrılan bütçenin ortalama 10.000 TL olması gerektiğini de söyledi.

Bişektomi yaptırmak için normal kiloya ve yuvarlak bir yüze sahip olmak gerekiyor. 18 yaşından büyük erkekler ve kadınlara uygulanabilir. Aşırı kilolu veya obezitesi olan kişilere ve 45 yaşın üzerindeki hastalara önerilmemektedir. Bişektomi ameliyatı için uygun bir hasta olup olmadığınızı bilmek için hekim tarafından size sorular sorulabilir ve sonrasında da bir takım testler istenebilir.

Bişektomi yüzün daha uzun ve daha ince görünmesini sağlarken yüzde meydana gelen yuvarlak görünümün ortadan kalkmasına da yardımcı olur. Bişektomi operasyonu geçiren hastalar ayakta tedavi gördükleri için yine aynı gün içerisinde taburcu olabilirler.

Bişektomi ayakta tedavi edilen bir ameliyat türüdür diğer bir adıyla da yanak inceltme estetiği olarak da geçmektedir. Bişektomi ameliyatı lokal anestezi ile yapılır. Ameliyattan önce ağız temizliğinin yapılması oldukça önemlidir. Bişektomi ameliyatı öncesi yapılan temizlik meydana gelebilecek enfeksiyon problemlerinin azalmasına yardımcı olacaktır.

Bişektomi, cerrahın yanakların içinde, yağ torbalarının yanında küçük bir kesi ile müdahale ederek yaptığı bir operasyon türüdür. Hastaya lokal anestezi işlemi uygulandıktan sonra cerrah yanak içine küçük bir kesi atar ve forseps ile doğal bir görünüm vermek için bichat (yağ dokusu) torbalarını kaldırır. Yağ torbaları çıkarıldıktan sonra, yaraya dikiş atılır. Bu işlem her iki yanağa da uygulandıktan sonra yani ameliyat sona erdiğinde, cerrah sıkıştırıcı bir bandajla işlemi tamamlar. Bişektomi ameliyatının tamamı 30 ila 45 dakika arasında sürer ve hasta aynı gün içerisinde taburcu edilir.