Gazete Vatan Logo
Magazin Survivor Sabriye yedisini yedi, dört tane kaldı!

Survivor Sabriye yedisini yedi, dört tane kaldı!

Survivor 2017'de Ünlüler takımında yarışan Sabriye Şengül'ün son eleme potasından da çıkması gündem olmaya devam ediyor. Peki Sabriye Şengül'ün sırrı ne? İşte Survivor Sabriye Şengül için yazılan o haber...

Survivor Sabriye yedisini yedi, dört tane kaldı!

Survivor 2017”de “Ünlüler”den eleme potasına en fazla adı yazılan isim Sabriye olmasına rağmen, o elenmedi, ama bakın kimler gitti?

Survivor 2017'de beklenenin çok çok altında performans göstermesine rağmen ünlüler takımında elenenler arasına girmemeyi başaran Sabriye Şengül'ün sırrı ne?.. Sabriye'yi Adem Kılıçcı mı kurtarıyor?.. Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu Sabriye Şengül'ün Survivor macerasını yazdı...

İşte Ali Eyüboğlu'nun "Sabriye yedi ünlüyü yedi" başlıklı o yazısı:

“Survivor 2017”nin favorilerinden Furkan Kızılay, bu hafta elenince, Yarışmayı takip edenlerin çoğu Sabriye Şengül ve onun hamisi Adem Kılıççı’ya yüklendi.

“Kıbrıs’a gitmeyi Sabriye mi hak ediyordu, yoksa Furkan mı?” derseniz, yanıtım Furkan olur.

Sabriye de benim gibi Vakfıkebirli, ama şimdiye kadar finale kalacak bir performans sergilemediğini belirtmek durumundayım.

Sabriye Şengül için “Bu nasıl milli sporcu, koşamıyor?” diyenler var.

Haklılar.

Ancak geçenlerde Sabriye, Adem’e bunun nedenini şöyle izah etti:

“Paramı vücudumla kazanıyorum. Parkurlarda sakatlanmaktan korktuğum için dikkatli davranıyorum.”

Haberin Devamı

“Survivor” sadece performans odaklı bir yarışma olsa Sabriye de belki diğerleri gibi parçalardı kendini.

Sabriye bunu yapmadı ya da yapamadı. Çünkü “Survivor” performansın yanı sıra bir strateji oyunu ve Sabriye, şimdiye kadar başardı bunu...

“Survivor 2017”de “Ünlüler”den eleme potasına en fazla adı yazılan isim Sabriye olmasına rağmen, o elenmedi, ama bakın kimler gitti?

Seda Demir, Berna Öztürk, Tarık Mengüç, Çılgın Sedat, Pınar Saka, Şahika Ercümen ve Furkan Kızılay.

Neticede “Survivor” bir ayakta kalma oyunu ve Sabriye de öyle ya da böyle şimdiye kadar başardı bunu.

SURVİVOR SABRİYE ŞENGÜL KİMDİR?

Trabzon’da 1988 yılında dünyaya gelen Sabriye Şengül, başarılı hayatı içinde boks ile 2006 yılında 18 yaşında tanıştı. Boks ile 2006 yılında tanışan
yarışmacının, bundan sonraki hayatı değişti. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra boksa olan ilgisini ve yeteneğini keşfeden Sabriye Şengül, üniversite eğitimi almamıştır. Yarışmada da izleyiciler tarafından görüldüğü gibi genel olarak erkeksi tavırlar sergilemektedir. Sert mizacı ile tanınmış olan Sabriye Şengül, çocukluk yıllarında sürekli erkek arkadaşları ile vakit geçirmesinden dolayı tavırlarının da bu yönde geliştiğini açıklamalarında belirtmiştir.
Lise eğitimi sırasında boks yapmaya antrenörü tarafından teşvik edilmiştir ve bu yolda ilerlemeye başlamıştır. İlk boksa başladığı zamanlarda ablası bu durumu pek sıcak karşılamamıştır ancak Sabriye yılmayarak hayallerinin peşinden koşmuştur. Bir spor salonuna kayıt yaptırıp özel olarak boks eğitimi almıştır. Sabriye Şengül sadece yakın çevresi tarafından değil bazı önemli antrenörler tarafından da fark edilmeye başlanmıştır. Bu doğrultuda da gösterdiği üstün performanslar sayesinde Türkiye Boks Şampiyonu olarak adını yazdırmıştır. Milli formayı giyen Sabriye, Avrupa’da ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. 2015 yılından itibaren de boksa profesyonel olarak devam etti. Kickboksta hiçbir mağlubiyeti olmayan Sabriye Şengül, gösterdiği başarı ile de altın kemer almaya hak kazandı. Başarı adımlarını tırmanmakta olan Sabriye, Türkiye tarafından da tanınan fenomen bir isim haline geldi.
Boksta ve Kickboksta 3 tane Türkiye şampiyonluğu bulunan Sabriye Şengül aynı zamanda K1 Dünya Karması Şampiyonluğu’na ve uluslararası boks şampiyonluğuna sahiptir.
Survivor 2017 yarışmasında yarışmacıları genel istatistiklerine göre, Sabriye Şengül puan tablosunda 12. sırada yer almaktadır. Toplamda 182 yarışmaya katılan yarışmacı, 182 yarışma içinden 67 tanesinden galibiyet ile ayrılırken 115 tanesinden de mağlubiyet ile ayrıldı. Yarışmada sahip olduğu toplam puan ise 116’dır.

Haberin Devamı