Gazete Vatan Logo
Magazin Özkan Uğur’un sağlık durumu nasıl? Özkan Uğur’un hastalığı ne?

Özkan Uğur’un sağlık durumu nasıl? Özkan Uğur’un hastalığı ne?

Özkan Uğur’dan yeni paylaşım! MFÖ grubu solisti Özkan Uğur geçtiğimiz aylarda sahnelere ara vermiş, hastalığının yeniden nüksettiğini açıklamıştı. Başarılı sanatçı Özkan Uğur’un sosyal medya paylaşımı sevenlerini performans sergiledi. Özkan Uğur son paylaşımında gitar çaldığı anları takipçilerine sundu. Peki, Özkan Uğur’un sağlık durumu nasıl? Özkan Uğur’un hastalığı ne? İşte detaylar…

Özkan Uğur’un sağlık durumu nasıl? Özkan Uğur’un hastalığı ne?

MFÖ grubu solisti Özkan Uğur sevindiren haber! Geçtiğimiz aylarda sahnelere bir süre ara vereceğini söyleyen Özkan Uğur, hastalığının yeniden nüksettiğini açıklamış, hayranlarını üzmüştü. Özkan Uğur’un sosyal medyadan yaptığı paylaşım hayranlarının yüreğine biraz olsun su serpti. Özkan Uğur son paylaşımında gitar çaldığı anlar takipçilerine sundu. Peki, Özkan Uğur’un sağlık durumu nasıl? Özkan Uğur’un hastalığı ne? İşte Özkan Uğur’un son hali!

ÖZKAN UĞUR’UN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Özkan Uğur, sosyal medya hesabından tek kişilik bir performans yayınladı. Özkan Uğur yaptığı paylaşımla takipçilerine performans sergiledi.

ÖZKAN UĞUR’UN HASTALIĞI NE?

Daha önce iki kere kansere yakalanan ve iyileşen sanatçı Özkan Uğur, geçtiğimiz nisan ayında hastalığının bir kez daha nüksettiğini açıklamış ve ilaç tedavisine başladığını, bir süre ara vereceğini duyurmuştu. Uğur, 2013 yılında lenf kanserine yakalanmıştı.

İŞTE ÖZKAN UĞUR’UN PAYLAŞIMI

Haberin Devamı

LENF KANSERİ NEDİR?

Lenf kanseri (lenfoma) vücudun savunma hücreleri olan lenfositlerin kanserleşerek kontrolsüz büyümesidir. Lenf kanseri en sık görüldüğü yerler; lenf bezleridir. Lenf bezleri vücudun en önemli savunma mekanizmalarından biridir.

Vücudumuzda bulunan binlerce lenf bezi, enfeksiyon ve hastalıklara karşı direnmemizi sağlayan bağışıklık sisteminin en önemli parçasıdır. Yaşanan enfeksiyonlar sırasında lenf bezleri büyüyor.

Hastalık sona erdiğinde ise yeniden eski boyutlarına dönüyor. Bu durum son derece normal olan bir mekanizmanın göstergesi. Lenfoma meydana geldiğinde, lenfatik sistemin hücreleri olan lenfositler bozuluyor ve çoğalıyor, böylece daha anormal hücreler oluşturuyor.

LENF KANSERİ BELİRTİLERİ NE?

Lenfomaların pekçok farklı türünde farklı belirtiler ortaya çıkabilmekle beraber bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir:

- Ağrısız, büyüyen ve çoğalan lenf bezleri

- Sebebi bilinmeyen ateş,

- Açıklanamayan kilo kaybı,

- Rahatsız edici gece terlemesi,

Haberin Devamı

- Sürekli yorgunluk,

- Öksürük, solunum problemi ve göğüs ağrısı,

- Karında şişlik, şişkinlik, dolgunluk hissi veya ağrı,

- Kaşıntı