Gazete Vatan Logo
Magazin Müzik arşivinizde yer açın!

Müzik arşivinizde yer açın!

Sina, 2013 yılına damgasını vuracak...

Şehrazat’ın prodüktörlüğünü yaptığı “BULAŞICISIN” albümüyle geliyor.

Etkileyici sesi ve performansıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Sina, 2013 yılına damgasını vuracak.

Albümle aynı adı taşıyan çıkış çalışması ‘Bulaşıcısın’ ve yine albümde yer alan’Bu’ isimli şarkıda Şehrazat sesi ile Sina’ya eşlik ediyor.

Müzik dünyasının en başarılı isimleriyle birlikte çalışarak “Bulaşıcısın” adlı albümünü kaydetme şansı yakalayan Sina, 2013’ün en kaliteli çalışmalarından birine imza atıyor. “Bulaşıcısın”da yer alan 7 şarkının aranjmanı Volga Tamöz’e, diğerlerinin aranjmanı ise Zafer Paydaş ve Alper Atakan'a ait, albümün miksini ise Tarık Ceran üstlendi. Albümde, 4 şarkıda söz ve müzik Şehrazat , 1 şarkı Bülent Yetiş imzasını taşırken, 3 şarkı Şehrazat /Bülent Yetiş’in ortak çalışması olarak yer alıyor. İkisi remiks olmak üzere, Sina’nın annesine de ait 1 şarkı ile tamamlanan ve toplamda 11 şarkıdan oluşan albüm, tüm müzik marketlerde.


SİNA HAKKINDA;

Liseyi bitirdikten sonra yüksek eğitimi için gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde 1998 yılından itibaren müzik eğitimi de almaya başlayan Sina, New York Metropolitan Operası eski sopranolarından Heidi Skok ile dünyaca ünlü divalar Patricia Racette ve Michelle De Young’ın da ses koçu olan Patricia Mc Caffery’den dersler aldı. Türkiye’ye döndüğünde ise İstanbul Devlet Operası baş solisti, Ajda Pekkan’ın da hocası olan soprano Leyla Demiriş’ten şan dersleri almaya ve akabinde Nişantaşı’nda belirli mekanlarda sahne programları yapmaya başladı.
Müzikteki yeteneğiyle Ajda Pekkan'ın dikkatini çekerek 2010 Kıbrıs Cratos Oteli’nin yılbaşı programında sanatçının vokali olarak sahne aldı.

Akabinde Sina, Ajda Pekkan’ın 2011 Harbiye Açıkhava konserinde de sanatçıyla açılışta 3 şarkıda düet yaptı. Şehrazat ile uzun soluklu bir dostluğu olan sanatçının albümünde yer alan ‘Sil’ isimli şarkı Sina’nın annesine ait. Sina, şan çalışmalarına Sayın Fatma Karaca Can ile birlikte devam etmektedir.

Müziğin dev isimlerinin de imzasını taşıyan “Bulaşıcısın” EMI Müzik Türkiye etiketiyle raflarda.

http://www.youtube.com/watch?v=cPdBGmr1yrU




Haberin Devamı