Gazete Vatan Logo
Magazin Mustafa Uslu, Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi ile ilgili konuştu

Mustafa Uslu, Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi ile ilgili konuştu

‘Garip Bülbül’ Neşet Ertaş filmi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Filmin yapımcısı Mustafa Uslu, sanatçının ailesinin iddialarına ve filme tedbir konulması kararı hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu.

Kanal D ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan, sunuculuğunu Hakan Ural ve Hilal Özdemir’in yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programına katılan Mustafa Uslu, 'kişilik haklarını ihlal ettiği' iddiasıyla Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin mahkemeye taşınmasına, sanatçının ailesinin iddialarına ve filme tedbir konulması kararı hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu.

“BU BİR SANSÜR, HAKSIZLIK! İTİRAZ EDECEĞİZ”

Konuyla ilgili programda konuşan Uslu; “Maalesef talihsiz olaylar yaşıyoruz. İçim kan ağlıyor ama bu ülkeye bu filmi kazandırdığım için gurur duyuyorum, pişman değilim. Bu 5 yıllık bir proje ve tam 17 bin kişi emek verdi. Bu filmde sadece Neşet Ertaş değil, Neşat Ertaş’ı anlatırken abdallık kültürünü de anlatıyorum. Onların yaşadıkları acıları, dışlanmalarını. Bu filmde iddia edildiği gibi hiçbir yasa dışı olay yok. Engellenebilecek bir konu yok” dedi.

Aile ile her konuda anlaştığını dile getiren Uslu; “Ailenin benden son bir talepleri oldu. Prof. Dr. Erol Parlak’ın bu projeden uzaklaştırılmasıydı o talep. Ben de ‘Neşet Ertaş’a yakışır bir Film çekmek istiyorsak bunu Erol Parlak ile yapmalıyız’ dedim. Bu talebi reddettim, çünkü yola Erol Hoca ile çıkmıştım, mesleğime ihanet edip birini yolda bırakamazdım. Öyle yapsaydım, sadece onların istediği gibi bir film çıkardı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"AİLENİN BENDEN SON BİR TALEPLERİ OLDU"

Sözlerine biz büyük usta Neşet Ertaş'ı asla incitecek bir şey yapmadık diye devam eden yapımcı Uslu “Ona yakışan bir film yaptık. Ben zaten bu kitabın haklarını almıştım, aileyle görüşme nedenim de gönülleri almak istememdi. Ben hak hukuk tanımaz bir zorba gibi gösteriliyorum. Alınan mahkeme kararı ile filme tedbir konuldu. Yani filmimiz bugün itibariyle sansüre uğradı” dedi.

Yaptığı filmlere 22 milyon kişinin gittiğini belirten Uslu; "22 milyonun kalbine dokundum. Keşke filmimiz izlenseydi keşke bilirkişiler, teknik kurullar tarafından izlense ondan sonra bu karar verilseydi. Filmimiz izlenmedi, delillerimiz yok sayıldı.

Yargı ve hukuka saygımız sonsuz, adaletimiz karşısında boynumuz kıldan ince ama bir üst mahkemeye bunun itirazını hemen yapacağız. Zaten elimizde bu filmin incelenmeden, bilirkişilere gösterilmeden tedbir kararı verilmeyeceğine dair bir üst mahkeme kararı var. Ve bunun sansür olabileceğine dair elimizde üst mahkeme kararı var" diye belirtti. Neler Oluyor Hayatta hafta içi her sabah 09.00’da Kanal D’de...

Haberin Devamı