Gazete Vatan Logo

Meclis kavgasıyla ilgili şaşırtan karar!

RTÜK, 'Haber değeri var' diyerek reddetti...

RTÜK, Meclis Genel Kurulunda çıkan küfürlü ve yumruklu kavgayı değerlendirdi ve "Haber değeri var" diyerek, cezaya gerek görmedi.

Gazeteport'un edindiği bilgiye göre RTÜK toplantısında, Star TV'de 23 Ocak 2014 günü yayınlanan ana haber bülteni ele alındı. Haberde, TBMM'deki HSYK görüşmelerinde çıkan kavgaya yer verildi. Görüntülerde, CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan ve AK Parti İstanbul milletvekili Bülent Turan arasında başlayan ve büyüyen kavgaya yer verildi. AKP milletvekili Oktay Saral, CHP'li Bülent Tezcan'a yumruk attı. Bu sırada ekrana "Şerefsiz, terbiyesizlik yapma, hayvan herif" sözleri yansıdı.



RTÜK raporunda, Star TV'nin bu haberi verirken argo sözcükleri "biplemediği" bu nedenle "Türkçe'nin, düzeysiz, kaba ve argo kullanımına neden olduğu" savunuldu ve ceza istendi. Ancak RTÜK üyeleri, konunun haber değeri taşıdığını belirterek "Haberdeki ifadeler onaylanmasa da, olay TBMM’de ve milletin vekilleri arasında geçmiştir. Vekillerin davranış ve kullandıkları ifadelerin kamuoyu tarafından bilinmesinde kamusal yarar vardır" diyerek oy birliği ile Star TV'ye ceza verilmesine gerek görmedi.

Haberin Devamı