Gazete Vatan Logo
Magazin Lisa Marie Presley'in ölümünde dikkat çeken detay! Trajedilerle dolu

Lisa Marie Presley'in ölümünde dikkat çeken detay! Trajedilerle dolu

Dünyanın büyük müzik efsanesi Elvis Presley'in tek çocuğu olan Lisa Marie Presley'den, hayranlarını ve sevenlerini üzen haber geldi. Kendi hayatı da büyük trajedilerle dolu. Lisa Marie'nin doğumundan ölümüne kadar gözler önünde geçen hayatında en dikkat çeken detaylar birisi ise babasının ve eski eşi Michael Jackson'ın ölümleri. Hayatındaki en önemli iki insanı da aynı şekilde kaybeden Lisa'nın ölümünde şoke eden gerçek ortaya çıktı.

Lisa Marie Presley'in ölümünde dikkat çeken detay! Trajedilerle dolu

Büyük bir efsanenin tek çocuğu olarak doğduğu günden beri ışıltılı bir hayatı olan Lisa Marie, çocukken hızla ilgi odağı oldu ve trajediden payına düşeni aldı.

BAĞIMLILIKLARI HAKKINDA CESURCA KONUŞTU

Posta'dan Ömer Faruk Ekinci'nin haberine göre; Geçtiğimiz yıllarda cesaretini toplayan Lisa Marie, ağrı kesiciler, opioidler ve kokain dahil olmak üzere korkunç uyuşturucu bağımlılığı hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Uyuşturucu bağımlılığı üzerine hazırlanan bir kitap için önsüz yazması istenen Lisa Marie, ilk olarak 2008 yılında doğurduğu ikizlerinin ardından opioid kullanmaya başladığını söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

Bunu okuyabilir ve bana yakın insanları kaybettikten sonra nasıl opioidlerin kurbanı olduğumu merak edebilirsiniz. Onları almaya devam etme ihtiyacı hissetmem için hastanede kısa süreli opioid reçetesi almam yeterliydi.

EVLİLİKLERİ İLE GÜNDEME GELDİ

1988 yılında Danny Keough ile evlenen Lisa Marie'nin bu evliliği yaklaşık 6 yıl sürdü. Bu evlilikten Riley ve Benjamin isminde iki çocukları oldu. Lisa Marie, 1994 yılında ise dünyaca ünlü sanatçı Michael Jackson ile dünya evine girdi. İkili 1975 yılında Las Vegas'ta bir konserde tanışmış ve arkadaş olmuştu ancak çok daha ilerleyen zamanlara kadar romantik anlamda bir ilişkileri olmamıştı.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü ikilinin çok konuşulan evliliği ise yalnızca 2 yıl sürdü ve kısa süre içerisinde problemlerle dolu olduğu ortaya çıktı. Michael Jackson'ın çocuklara istismarda bulunduğunu iddiası bunlardan sadece biriydi. Lisa Marie, bu konuda Jackson'ın yanlış anlaşılan biri olduğuna inandığını söylemişti.

"BİRLİKTE DÜNYAYI KURTARACAKTIK"

2003 yılında bir dergiye verdiği röportajda Michael Jackson ile evliliği hakkında konuşan Lisa Marie, ünlü yıldızı kurtarmak konusunda saplantılı bir hale geldiğini ve ikisinin bir ara geldiğinde dünyayı kurtaracaklarına inandığını söyledi.

Evlilikleri esnasında Jackson'ın uyuşturucu bağımlılığından haberdar olan Lisa Marie, 1995 yılında bir konserin sahne arkasında o kritik soruyu sormuştu: Ben mi, uyuşturucular mı? Jackson, uyuşturucuları seçti.

Evliliklerinin gerçek olduğu konusunda oldukça ısrarcı olan Lisa Marie, bunun bir reklam kampanyası olmadığını defalarda belirtti. Sık sık, babası Elvis'i düzeltemediğini ancak Jackson'ı düzeltmeye çalıştığını söylüyordu.

Haberin Devamı

HAYATININ 'EN DEĞİŞİK' GÜNÜ

2009 yılında hayatını kaybeden Jackson'ın haberini aldığı günü 'hayatımın en değişik günü' olarak adlandıran Lisa Marie, o gün çok duygusal anlar yaşadığını söyledi.

Jackson'dan sonra şarkısı John Oszajca ile nişanlanan Lisa Marie, dünyaca ünlü aktör Nicholas Cage ile tanıştıktan sonra bu ilişkisini sona erdirdi. Cage ile 2002 yılında dünya evine giren Lisa Marie'nin üçüncü evliliği yalnızca 107 gün sürdü. Dünyaca ünlü çift, Birbirlerinin hayatlarına ayak uyduramadıkları gerekçesiyle boşanma kararı aldı.

İLK OPİOİD KULLANIMI

2006 yılında müzisyen Michael Lockwood ile evlenen Lisa Marie'nin bu evliliği yaklaşık 10 yıl sürdü. Lisa Marie'nin dördüncü evliliğinden Finley ve Harper isminde ikizleri oldu.

Lisa Marie, ikizlerinin doğumunun ardından çektiği ağrılardan dolayı ilk kez opioid kullanmaya başladı. İkili 2016 yılında anlaşamadıkları gerekçesiyle boşandı.

Bağımlılıkları ve kendi içinde yaşadığı zorlukları genelde özel tutmayı seçen Lisa Marie, son evliliğinin boşanma belgelerinde kokain bağımlılığına oldukça fazla yer vermişti. Lisa Marie, ayıklıkla ilgili sorunlarının, mücadelesine yıllarca tanık olduktan sonra 2003 yılında başladığını itiraf etti.

Haberin Devamı

'SCİENTOLOGY' MERKEZİNDE REHABİLİTASYON

Henüz bir ergenken uyuşturucu kullanımı, rehabilitasyon için Hollywood'da bir 'Scientology' merkezi olan The Castle'a gidebilmesine yol açtı.

Gittiği bir terapistin kendisinin hayatta olmasının bir mucize olduğunu söylediğini anlatan Lisa Marie, Lockwood ile boşanma aşamasındayken bir süre ikiz kızlarının velayetini kaybetti. İkizler o dönem büyükanneleri Priscilla ile yaşadılar.

Yaşadığı sert ayrılıktan bir yıl sonra 2017'de verdiği bir ifadede Lisa Marie, kokain, opioidler, ağrı kesiciler ve alkolü kötüye kullandığını itiraf etti. Birçok kez rehabilitasyona gittiğini söyleyen Lisa Marie, kendisine hakim olamadığını ve hayatının altüst olduğunu anlattı.

HAYATINI ALTÜST EDEN İNTİHAR

2020 yılında Lisa Marie belki de hayatının en zor dönemine girdi. Oğlu Benjamin'i kaybeden acılı anne, bundan sonra ortalarda gözükmemeye başladı. Halk arasına çıktığı nadir anlardan birkaçı babası Elvis Presley'in doğum günü gibi özel günlerdi.

Haberin Devamı

Acılı annenin tek oğlu olan Benjamin, 27 yaşında kullandığı aşırı doz alkol ve kokain ile intihar etti. Benjamin, ailesine ait evde 3 yıllık kız arkadaşı ile kavga ettikten sonra kendisine ateş ederek canını aldı.

Oğlunun ölümü ile ilgili bir yazı yazan Lisa Marie, şu ifadeleri kullandı:

Korkunç bir trajedi baş gösterdiğinde insanların neden senden kaçınmak isteyebileceğini anlayabiliyorum. Özellikle bir ebeveyn, gerçekten senin en kötü kabusun olduğu için çocuğunu kaybediyor.

"BANA BABAMI HATIRLATIYORDU"

Yaşadığı trajedi ile ilgili açıkça konuşmanın çok önemli bir gereklilik olduğunu söyleyen Lisa Marie, oğlu Benjamin'in kendisine babasını hatırlattığını belirtti.

Oğlunu kaybetmesinden iki yıl sonra Lisa Marie, hala kendisini rahat hissedemiyordu. İşler daha da kötüye gitmişti ve artık Benjamin'in ölümünden kendisini sorumlu tutuyordu.

Oğlunun ölümünden önce uzun bir süre ayık kalmaya çalıştığı söylenen Lisa Marie, bu trajedinin ardından tekrar uyuşturucu kullanmaya başladı.

ANNESİ HASTANEDE AÇIKLADI

54 yaşındaki Presley, evinde görevli bir temizlik görevlisi tarafından bilinçsiz şekilde yerde yatarken bulundu. Presley'in ilk eşi olan Danny Keough, hemen geçmişte birlikte yaşadıkları eve giderek ona kalp masajı yaptığı belirtildi.

Olay günü orada olduğu iddia edilen bir kaynaktan alınan bilgiye göre, oradaki birileri Presley'in nabzını yeniden kazanmasına yardımcı olmak için olay yerinde en az bir kez adrenalin olarak bilinen epinefrin verdi.

Hemen olay yerine doğru harekete geçen acil servis ekipleri Presley'i hayata döndürmeyi başardı. Acilen hastaneye kaldırılan Presley, burada tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Presley'in hastaneye kaldırılmasından yaklaşık bir saat sonra annesi Priscilla da kızına destek olmak için buraya geldi. Acı haberi de duyuran anne Priscilla oldu.

Presley'in ölümü annesi tarafından şu kelimelerle duyuruldu:

Güzel kızım Lisa Marie'nin aramızdan ayrıldığına dair yıkıcı haberi üzüntüyle paylaşmak zorundayım. Tanıdığım en tutkulu, güçlü ve sevgi dolu kadındı. Bu derin kayıpla başa çıkmaya çalışırken mahremiyet istiyoruz. Sevgi ve dualar için teşekkürler. Şu anda daha fazla yorum yapılmayacaktır.

İKİ GÜN ÖNCE ÖDÜL TÖRENİNDEYDİ

Lisa Marie, ölümünden yalnızca iki gün önce Austin Butler'ın, Elvis filminde babasını canlandırmasıyla En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandığı Beverly Hills Hilton'daki Altın Küre Ödülleri'nde annesiyle birlikte görülmüştü.

Butler, ödülü aldığı konuşmasında Presley ailesine gözyaşları içinde teşekkür etti. Konuşmada, “Teşekkürler! Bana kalplerinizi, anılarınızı, evinizi açtınız. Lisa Marie ve Priscilla, sizi sonsuza dek seviyorum” ifadelerini kullandı.

HEM BABASINI HEM ESKİ EŞİNİ KAYBETTİ

Bağımlılık her zaman Lisa Marie'nin hayatında büyük bir yer kaplamıştı. Babası Elvis Presley ve eski kocası Michael Jackson uyuşturucu sebebiyle hayatlarını kaybetmişlerdi.

Lisa Marie, 'babam öldü' ağlayarak babasının cansız bedeninin yüzüstü halıya yığıldığını gördüğünde henüz dokuz yaşındaydı.

Presley'in Ağustos 1977'deki ölümünün ardından cesedi evden çıkarılmadı. Lisa Marie daha önce bunun ona gerçek gibi gelmediğini söyleyerek bunu tuhaf bir şekilde rahatlatıcı bulduğunu da ekledi.