Gazete Vatan Logo
Magazin Kuruçeşme Açıkhava'da Zara rüzgarı esti

Kuruçeşme Açıkhava'da Zara rüzgarı esti

Demirören Medya Grubu medya sponsorluğunda, Poll Production organizasyonu ile gerçekleşen Paraf Kuruçeşme Açıkhava sahnesinde dün akşam Zara ile duygusal rüzgârlar esti. Evrensel müziğin güçlü yorumcusu olarak anılan Zara, Boğaz’ın muhteşem manzarasında müzikseverlere unutamayacakları bir müzik ziyafeti yaşattı. Biletleri günler öncesinde tükenen konserinde zaman zaman hareketli şarkılarıyla oynatan, zaman zaman içli içli söylediği türküleriyle hüzünlendiren Zara, 2.5 saatlik sahne performansında şıklığı ve enerjisiyle büyüledi.

Kuruçeşme Açıkhava'da Zara rüzgarı esti

Sazın ve sözün büyük ustası Neşet Ertaş’ın 'Ahirim Sensin' türküsüyle konserine başlayan Zara, konserinde sık sık büyük ustayı andı. Konserin ilerleyen dakikalarında ünlü sanatçının, 'Mavişim' diye seslendiği annesi Hatice Yılmaz’ın barkovizyona fotoğrafı geldi. Neşet Ertaş’ın sözleriyle annesine selam yollayan Zara, “Bütün annelerin ayakları başımızın üstünde, 'Analar haktır' demiş Neşet Ertaş. Anneciğim ayakların başımın üstünde olsun. Sosyal medyadan, medyadan, nereden izleyeceksen bunu. İyi ki benim annem olmuşsun, iyi ki benim canım olmuşsun. Öğrettiğin her şey başımın tacı” dedi.

'BOZKIRIN TEZENESİ' NEŞET ERTAŞ’IN BAYRAĞI ZARA’DA

Neşet Ertaş’la ilgili sözlerini sürdüren Zara, duygusal anlar yaşadı. “Şimdi onun bir sinema filmi yapılıyor. Çok güzel bir anısı var bende; bir gün çok önemli bir kokteylde bir araya geldik. Biz çok bir araya gelirdik Neşet üstadımızla. Hep kulağıma derdi ki ‘Bak kızım benden sonra bayrak senin'. ‘Her gittiğimiz yerde gel sen hep kulağıma söyle televizyonda falan aktarma bunu. Ben kendi kendime Neşet ustamızın bayrağı bende mi diyeceğim. Niye kulağıma söylüyorsun?’ diye hep şakalaşırdık” sözleriyle bugüne kadar hiç dile getirmediği anısını Kuruçeşme Açıkhava seyircisiyle paylaştı.

Haberin Devamı

ÜSTADIN O SÖZLERİ ROLÜ KABUL ETTİRDİ

Zara, yoğun konser temposu arasında çekimlerine devam ettiği 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filmindeki rolünü kabul etmesinde de işte bu sözlerin etkili olduğunu söyledi: Orada böyle üç bin kişilik davetli var. Ana salon henüz açılmamış, fuaye denilen alanda hep birlikte duruyoruz. Ve iste o zaman o salonu açtılar. ‘Sayın Neşet Ertaş burada, Çankaya köşkünde lütfen ilk önce siz buyurun' dediler. Neşet Hoca da şöyle kenara çekilip dedi ki ‘Kadınlar haktır, kadınlar anadır. Bizim Anadolu’muz da anadan almıştır o ismini, gücünü. Dolayısıyla biz kenara çekilmesini biliriz Zara Hanım da bizim anamızdır, o geçsin' dedi. Ben 'Hocam olur mu öyle şey, sen geç sen geç' derken ben geçtim. 'Zara Hanım bizim anamızdır' sözü çok içime işleyen bir söz oldu. Ve bir gün bana bir teklif geldi, ‘Neşet Ertaş’ın annesi olur musunuz?’ dediler. Ben ağlasam mı gülsem mi? Tabii onun için yapılan bir organizasyon, onun ne kadar mükemmel olduğunu anlatan her şeyde olmak isterim. O anlatılarak bitirilemez” dedi.

Haberin Devamı

Neşet Ertaş’ın hayatını beyazperdeye taşıyan ve 23 Aralık’ta seyircisiyle buluşacak olan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filminde Zara, büyük ustanın annesini canlandırıyor.

CAZ ALBÜMÜYLE TÜRKÜLERİMİZİ DÜNYAYA DUYURACAK

Zara, konser öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ünlü sanatçı, Kuruçeşme Açıkhava’da müzikseverlerle buluşmanın mutluluğunu “Atmosfer çok güzel, içerisi çok güzel, yorumlar çok güzel. Herkes benim kadar heyecanlı anladığım kadarıyla dolayısıyla bende çok mutluyum” sözleriyle paylaştı.

Sonbahar aylarında Avrupa'da çıkarmaya hazırlandığı caz albümü ile ilgili de konuşan Zara, "Bizim kendi türkülerimiz olağanüstü bir altyapıya sahip. Öyle ki senfonide yapsan yapısı değişmiyor, sadece bir bağlamayla söylesen de değişmiyor, caz da yapsan değişmiyor. Ama ben türküyü türkü gibi okuyorum tabi ki. Sadece alt yapısı caz oldu. Yurt dışında sevdiğimiz tanıdığımız müzisyen arkadaşlarımız, kime dinlettiysek yerlerinden zıpladılar. Biraz da dünya Türk Müziği dinlesin. Bu benim 17-18 yaşımdan beri hayalim. Nihayet gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı